SVI SU LUDI ZA OVOM APLIKACIJOM Gdje se TikTok najviše koristi? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVI SU LUDI ZA OVOM APLIKACIJOM Gdje se TikTok najviše koristi?

Autor Krunoslav Ćosić

U Kini se TikTok zove Douyin i tamo imaju najviše korisnika

 TikTok (1) Izvor: Shutterstock

Prema izvorima tvrtke, TikTok je prvi put premašio granicu od milijardu mjesečnih korisnika. Ne treba vas to čuditi jer je upravo pandemija koronavirusa u prvoj polovici 2020. odgovorna za golem rast ove video sharing aplikacije odnosno društvene mreže. Iako je aplikacija TikTok postala pravi svjetski moćnik, još uvijek je najuspješnija na svom terenu, u Kini.

Vlasnik TikTok aplikacije za kojoj su najviše poludjela djeca je ByteDance, tvrtka osnovna u rujnu 2016. godine, a dostupna je na 40 jezika te preko iOS i Android operativnih sustava na pametnim telefonima i tabletima.

 TikTok (2) Izvor: Shutterstock

Kina je zemlja s najvećim brojem ljudi koji redovito koriste TikTok. 72 posto ispitanika u Statista Global Consumer Survey provedenom u 56 zemalja reklo je da su koristili Douyin, kinesku verziju aplikacije, barem jednom u posljednjih 12 mjeseci.

Visoka stopa korištenja u Narodnoj Republici Kini mogla bi biti jedan od faktora koji dovode do kineskog suzbijanja korištenja interneta i potrošnje internetskih igara od strane maloljetnika. U nedavnom pooštravanju propisa, azijska je zemlja učinkovito zabranila streaming uživo za sve stanovnike mlađe od 16 godina.

 TikTok (3) Izvor: Shutterstock

Iza Kine znatno na drugom i trećem mjestu zaostaju Brazil i Meksiko s 40 i 37 posto sudionika koji tvrde da su otvorili aplikaciju jedan ili više puta u prošloj godini dok su korisnici u Rusiji to učinili u 31 posto slučajeva. Slijedi Njemačka na petom mjestu (26 posto), a SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo dijele sedmo mjesto s po24 posto.

Samo u prvom i drugom tromjesečju 2020. godine TikTok i Douyin preuzeti su otprilike 616 milijuna puta. Sveukupno, aplikacija za društvene medije generirala je više od dvije milijarde prvih preuzimanja na App Storeu i Google Playu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI