POKEMONI SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA I usput donose zaradu svojoj kompaniji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POKEMONI SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA I usput donose zaradu svojoj kompaniji

Autor Igor Martić

Pokémon video igra Pokémon Unite pojavila se na Android i iOS uređajima

 Pokemon (2) Izvor: Shutterstock

Pokémon Company uspjela je ne samo prebroditi tekuću pandemiju. Nakon što je u srpnju lansirana na video konzoli Nintendo Switch najnovija Pokémon video igra Pokémon Unite pojavila se na Android i iOS uređajima. Iako je igra besplatna za igranje, baš kao i njezin nedavni veliki hit Pokémon Go, Pokémon Company u posljednjih nekoliko godina stalno povećavala svoj neto prihod.

Zahvaljujući uspjehu objavljivanja Pokémon Sword and Shielda za Nintendo Switch u studenom 2019., Pokémon Company je uspjela ostvariti neto prihod od 169 milijuna američkih dolara u fiskalnoj godini 2020. koja je završila 30. svibnja 2021. s godišnjom stopom rasta od 19,4 posto.

 Pokemon (1) Izvor: Shutterstock

Iako ovo nije najveća brojka u povijesti tvrtke, ipak je rekordno visoka u posljednjem desetljeću poslovanja, oporavljajući se od niske točke od samo 80 milijuna dolara neto prihoda u 2017. godini. Bio je to pad od 44,8 posto u odnosu na 2017. godinu u kojoj su imali neto prihod 145 milijuna dolara, prenosi Statista podatke Pokémon tvrtke.

Ovaj se uspjeh dijelom može pripisati velikoj popularnosti mobilne igre Pokémon Go koju je napravio developer Niantic, a igra je zabilježila više od jedne milijarde preuzimanja tijekom života od lansiranja u srpnju 2016. i samo u 2020. zaradila više od milijardu američkih dolara.

 Pokemon neto prihod Izvor: Statista

Iako je Pokémon Company privatna tvrtka i stoga prema zakonu nije dužna dijeliti financijske izvještaje, ipak je svake godine, od svog službenog početka, objavljivala svoj neto prihod kao što je običaj u mnogim japanskim tvrtkama. Programeri video igara Nintendo, Game Freak i Creatures zajedno su 1998. osnovali tvrtku za upravljanje japanskim trgovinama Pokémon Center.

Ubrzo nakon toga preimenovan je i proširio svoj opseg prema drugim poslovnim područjima. Osim sjedišta u Japanu, osnovali su regionalne podružnice u Velikoj Britaniji, SAD-u i Južnoj Koreji, a dioničar Nintendo upravlja licenciranjem za ostatak svijeta.

 Pokemon (3) Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI