ŠTO PRIJE PROMIJENITE LOZINKU Hackirana je poznata streaming platforma | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTO PRIJE PROMIJENITE LOZINKU Hackirana je poznata streaming platforma

Ukraden je izvorni kôd, a otkriveno je i koliko zarađuju influenceri

Twitch (2) Izvor: DAX Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukoliko ste korisnik popularne streaming platforme Twitch, preporučujemo promjenu lozinku što prije. Gamerski gigant žrtva je do sada najozbiljnijeg hackerskog napada. Neimenovani korisnik 4Chan platforme objavio je na jednom forumu, uz oznaku #DoBetterTwitch, torrent dokument od čak 125 gigabajta.

Pod istom oznakom je početkom mjeseca organiziran 24-satni bojkot platforme kao odgovor na sve češće hajke s kojima se susreću autori koji pripadaju manjinama (žene, LGBT i oni koji nisu bijele kože).

 Izvor: Twitter

Aktualno curenje je korisnik 4Chan izazvao kako bi “poremetio streaming prostor i osnažio fer nadmetanje” jer je Twitch zajednica “toksična septička jama”. Navodno, ovo je samo prvi dio podataka koji su procurili, a među njima su:

• Kompletan izvorni kôd platforme
• Popis isplata autorima koji seže sve do 2019. godine (poznati streamer Félix Lengyel, pod nadimkom xQcOW, zaradio je od kolovoza 2019. do listopada 2021. godine 8,5 milijuna dolara)
• Twitch klijenti za mobilne, PC i konzole
• Nekoliko programerskih alata i internih AWS-a (Amazon Web Services)
• Podaci s podružnica Twitcha (IGDB i CurseForge)
• Kôd za Vapor, neobjavljenog Steam konkurenta na kome je radio Amazon Game Studios
• Kôd za Unity igru Vapeworld itd.

 Izvor: Twitter

 Izvor: Twitch

 Izvor: Twitch

Mi nismo preuzimali ovaj torrent niti ćemo dijeliti link do njega, ali na osnovu objava na internetu može se reći da je izvorni kod legitiman. Korisnici i dalje proučavaju podatke, objavio je SK, pa će ova lista vjerojatno vremenom biti sve duža. Predstavnici Twitch mreže još uvijek se nisu oglasili osim što je mreža zaista hakirana.

Dakle, ako ste korisnik Twitcha obavezno što prije promijenite lozinku i aktivirajte 2FA opciju, što će biti sigurnije.

app;application;aplications;apps;brand;business;cellphone;device;hand;hands;hold phone;holding phone;logo;logos;mobile phone;online;phone;sing;smartphone;store;technology;economy;video;twitch;twitch app;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: DAX Images / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost