Mikrovalna pećnica 'rođena' je 8. listopada 1945. godine | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Mikrovalna pećnica 'rođena' je 8. listopada 1945. godine

Pod patentnim brojem 2.495.429 registrirana je nova „metoda za pripremu hrane“

Mikrovalna pecnica (6) Izvor: Péter Gudella / Panthermedia / Profimedia

Američki ured za patente (U.S. Patent Office) je 8. listopada 1945., netom nakon završetka Drugog svjetskog rata, registrirao izum izumitelja Percyja Spencera.

„Metoda pripreme hrane“ imala je naziv Radar. Izumitelj Spencer koristio je tehnologiju proizašlu odnosno razvijenu iz radarske tehnologije. Prvi uređaj bio je mase 400 kilograma, imao je visinu od čak dva metra. Iz ovog izuma nastala je mikrovalna pećnica koja je promijenila način na koji mnoga domaćinstva u svijetu pripremaju hranu. Mikrovalnu pećnicu s radnom površinom predstavila je korporacija Amana 1967. godine.

FEMME;OUVRIER;USINE;CHAINE DE MONTAGE;TRAVAIL EMPLOI ET SYNDICALISME;Construction et immobilier;Secteurs économiques;Economie et finances;MOULINEX;category_code_fin Izvor: MYCHELE DANIAU / AFP / Profimedia

Mikrovalna pećnica koristi mikrovalove iz neionizirajućeg spektra, što znači da ta vrsta elektromagnetnog zračenja nema dovoljno energije po kvantu kako bi izazvala ionizaciju odnosno uklanjanje elektrona iz atoma ili molekule, što je tipično za ionizirajuće zračenje.

Mikrovalne pećnice koriste frekvenciju od 2,45 GHz, što potiče polarne molekule u hrani te se one okreću i proizvode toplinsku energiju u procesu poznatom kao dielektrično zagrijavanje. Glavna prednost mikrovalne pećnice je brzo i učinkovito zagrijavanje hrane.

blue;bowl;cinema;clean;corn;countertop;diet;entertainment;fast;food;fresh;healthy;homemade;house;microwave;microwave popcorn;open door;oven;pop;popcorn;quick;room;salt;salty;silicon;snack;sweet;vegan;white;whole grain;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Piotr Wytrek / Alamy / Alamy / Profimedia

HORIZONTAL;consumer goods;economic sector;economy;business and finance;JAPAN;MATSUSHITA;category_code_fin Izvor: AFP / AFP / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost