Kina lansirala tročlanu posadu na svemirsku stanicu Tiangong | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Kina lansirala tročlanu posadu na svemirsku stanicu Tiangong

Autor Igor Martić

Trojac će u orbiti ostati ukupno šest mjeseci

 Kina svemir (7) Izvor: LIU HUAIYU / Newscom / Profimedia

Astronauti Zhai Zhigang, Wang Yaping i Ye Guangfu odletjeli su u svemir iz centra za lansiranje satelita Jiuquan smještenog na sjeverozapadu Kine, a polugodišnji period će biti uobičajen za buduće posjetitelje kineske svemirske postaje.

 Kina svemir (8) Izvor: LIU HUAIYU / Newscom / Profimedia

Tri kineska astronauta odletjela su na Tianhe, prvi modul svemirske postaje Tiangong, a let je trajao osam sati. Tiangong bi trebao biti dovršen do 2022. godine. Ovaj let će označiti najduži period u kojem će neka kineska misija s posadom provesti u svemiru. Ruski astronaut Valery Polyakov još uvijek drži rekord najdužeg boravka u svemiru - u 1994. i 1995. godini na staroj ruskoj svemirskoj stanici Mir proveo je više od 14 mjeseci.

Tri astronauta nasljeđuju prvu kinesku posadu koja je u svemiru provela 90 dana, a na Zemlju se s Tiangong stanice vratila sredinom rujna 2021.

 Kina svemir (3) Izvor: LIU HUAIYU / Newscom / Profimedia

Ye Guangfu ima 41 godinu i po prvi put leti u svemir, 41-jednogodišnja Wang Yaping je jedina žena u misiji poznata po putovanju u misiji na Shenzhou-10 iz 2013. godine, a Zhai Zhigang je 55-godišnjak koji je napravio prvu kinesku svemirsku šetnju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI