T KAO TRUMP Ili T kao Truth | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

T KAO TRUMP Ili T kao Truth

Autor Davor Dakić

Kako vam se čini logotip društvene mreže Donalda Trumpa?

 profimedia-0639190847 Izvor: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Kako je i najavljivao više puta, a razlog je izbacivanje s društvenih mreža Twitter i Facebook, Donald Trump pokreće svoju društvenu mrežu koju je nazvao Istina odnosno Truth. Na fotografiji je ilustracija logotipa nove društvene mreže koja se sastoji od velikog slova T, a iako je korištena plava boja poput Facebooka, nijansa plave boje ipak nije ista. Facebook u svojem logotipu ima malo slovo „f“.

Ilustracija logotipa na pametnom telefonu predstavlja najavu početka rada nove društvene mreže koju pokreće bivši američki predsjednik Donald Trump, a Truth Social bit će u vlasništvu Trump Media & Technology Group (TMTG).

 Donald Trump Izvor: Shutterstock

Trump je novu mrežu najavio kao odgovor na tiraniju velikih tehnoloških tvrtki. Prilikom izbora za Bijelu kuću Trump je društvene mreže koristio svakodnevno, a naročito je vrlo često tvitao na Twitteru koji mu je zauvijek zabranio pristup. Što se tiče Facebooka, tamo je samo suspendiran nakon što su Trumpovi pristaše u siječnju 2021. godine upali u američki Kaptol.

Trump je, uz samopromociju, društvene mreže koristio i za širenje laži kojima je obmanjivao javnost, poput izjave da je Covid-19 manje smrtonosan od gripe.

 Donald Trump Twitter Izvor: Shutterstock

U međuvremenu, Trump je pokrenuo web stranicu From the Desk of Donald J Trump na kojoj je u formi bloga objavljivao svoje članke, ali web stranica je trajno ugašena za manje od mjesec dana nakon što je pokrenuta, a privukla je mali broj korisnika.

Nova društvena mreža Trutj Social bit će dostupna samo za pozvane goste, a trebala bi startati već tijekom studenog 2021. U 2022. godini tijekom tri mjeseca trebala bi biti dostupna svima.

 Truth Social Izvor: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI