NEMATE KOSTIM ZA NOĆ VJEŠTICA? Evo nekoliko dobrih inspiracija | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEMATE KOSTIM ZA NOĆ VJEŠTICA? Evo nekoliko dobrih inspiracija

Najpoznatije ubojice iz filmova popularni su likovi i za Halloween

Vrisak (2022).jpg Izvor: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Noć vještica je proslava ili sjećanje na sve mrtve, a obilježava se svake godine 31. listopada.

Naziv Halloween, koji se ponekad piše i Hallowe'en, skraćenica je od All Hallows' Even(ing), što znači Večer svih svetih. Svi sveti se obilježavaju 1. studenog svake godine, a u Hrvatskoj je taj dan državni blagdan.

Sveci su kroz povijest bili poznati kao svetinje, a naziv dolazi od staroengleske riječi hālig povezane s njemačkom riječi heilig, što znači svet.

Običaj maskiranja u noći prije dana Svih svetih je poganskog i kršćanskog podrijetla, a potječe iz drevnog keltskog sezonskog festivala kojim se obilježava kraj žetve i sjećanje na mrtve (poznate kao Samhain) - slavi se od zalaska sunca 31. listopada do zalaska sunca 1. studenog.

Tražite li kostim i inspiraciju za Noć vještica pronaći ćete ju u poznatim filmovima s još poznatijim ubojicama. Ako se ne plašite horora i to vam je omiljeni žanr onda ćete se moći uživiti u ulogu koju će svi prepoznati. Pogledajte najpoznatije filmske ubojice kao što su Michael Myers, Jason Voorhees, Freddy Krueger, Ghostface i Leatherface.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost