ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR 'Idemo' u Kinu provjeriti kako se tamo plaća | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR 'Idemo' u Kinu provjeriti kako se tamo plaća

U Kini je plaćanje gotovinom rijetkost – koriste se mobilni telefoni i mobilne aplikacije

Kina (2).jpg Izvor: Nicholas Han / Panthermedia / Profimedia

Kada je riječ o digitalnim plaćanjima Kina je zasigurno svjetski lider kako u području online kupovine tako i plaćanja u klasičnim trgovinama, kafićima i restoranima. Korištenje pametnih telefona je uobičajeno, za razliku od ostatka svijeta.

U Kini je popularno plaćanje putem mobilne aplikacije slične WhatsApp aplikaciji tako da WeChat ne služi samo za dopisivanje nego ima i naprednije funkcije. S jednom aplikacijom na telefonu omogućeno je više funkcija.

Kakve se sve vrste digitalnih plaćanja koriste u Kini te u kojem postotku objavit ćemo sutra na Smartlife.hr – možda ćemo uskoro i mi Europljani početi koristiti iste načine. Do tada pogledajte pametni kupaonski otirač koji ne služi samo za zaštitu od klizanja nego pomaže i u održavanju zdravlja.

Potrebna nam je čista energija, ali pri tome moramo paziti i na životinje - nećete vjerovati koji su glavni izazovi u razvoju i radu vjetroelektrana u Hrvatskoj. Prešli smo na zimsko računanje vremena; provjerite u svojem pametnom telefonu jeste li označili jednu vrlo bitnu opciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost