KORISTITE CHROME? Pretraživanje interneta od sada je još brže | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KORISTITE CHROME? Pretraživanje interneta od sada je još brže

Autor Smartlife

Chrome je dobio bitno ubrzanje, ali i druge nove opcije

 Google-Chrome-2.jpg Izvor: Google

Pretraživanje je na Google Chrome pregledniku upravo postalo brže, ali to nije sve… Chrome je i dalje najpopularniji preglednik interneta na kompjutorima i mobilnim telefonima dok im za petama pušu sve bolji konkurenti Microsoft Edge i Mozilla Firefox.

Novo Chrome izdanje je memorijski manje zahtjevno, ali je i brže. Na službenom Chromium blogu objavljeno je da je pretraga interneta putem polja za upisivanje adrese portala postala još brža (omnibox), ekipa programera sredila je bug koji je izazivao iznenadno gašenje preglednika. Preglednik od sada koristi manje resursa računala, posebno memorije.

 Google-Chrome-3.jpeg Izvor: Google

Google je točno izmjerio koliko brzo će se pretraga završavati - za 500 milisekundi od unosa traženog pojma, a kad je uključena opcija automatskog dovršavanja fraza čak i brže. Ovo se odnosi i na Google Search opciju mada će kroz novu Chrome verziju i Bing, Yahoo ili DuckDuckGo programeri moći iskoristiti novu opciju.

Opcija takozvanog lokalnog „keširanja“ Chrome preglednika dodana je tijekom 2020. godine kao podrška bržem pokretanju programa, ali je izazivala različite probleme na različitim operativnim sustavima te je dolazilo i do rušenja Chromea u potpunosti. Prema Chromium blogu i ovaj bitan problem je riješen, uz komentar kako „keširanje“ nije uvijek rješenje koje je neophodno.

Novi Chrome možete isprobati već sada koristeći putanju za ažuriranje: tri točke gore desno > Help > About Google Chrome.

Aktualna verzija na našem računalu u ovom trenutku je 95.0.4638.69 (Official Build).

 Chrome-v85-2.jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI