Ovo su najprodavanije Nintendove video igre | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo su najprodavanije Nintendove video igre

Autor Krunoslav Ćosić

Nintendo je u prošloj godini jednu video igru uspio prodati u gotovo 10 milijuna primjerka

 Mario Kart 8 Deluxe.jpg Izvor: Shutterstock

Mario Kart i Animal Crossing i dalje su najveći Nintendovi naslovi, pokazuju podaci koje prenosi Statista. S 38,7 milijuna prodanih primjeraka do danas, Mario Kart 8 Deluxe postala je najprodavanija igra dugotrajne franšize, službeno nadmašivši već impresivnu brojku Mario Kart Wii od 37,4 milijuna ukupnih prodaja.

Samo prošle godine popularna trkaća igra za Nintendo Switch prodana je u gotovo deset milijuna primjeraka diljem svijeta. Naslov za najbrže rastuću Switch igru u smislu prodaje od izlaska ipak pripada drugom naslovu.

 Nintendo-Switch-OLED-nova-konzola-3 Izvor: Nintendo

S otprilike devet milijuna jedinica prodanih između studenog 2020. i studenog 2021. Animal Crossing: New Horizons čvrsto je na drugom mjestu najprodavanijih Nintendo Switch igara. Nakon što je objavljena u ožujku 2020., idilična simulacija života izašla je na tržište upravo u vrijeme kad su počela prva zatvaranja zbog koronavirusa, što je jedno od objašnjenja njezinog ogromnog porasta popularnosti.

Ostatak liste s top 8 video naslova ne donosi neka iznenađenja, s igrama iz serije Mario i Pokémon koje su osigurale tri, odnosno dva mjesta. Sljedeće godine, trenutni dio serije Zelda mogao bi biti u poznatom društvu: prema glasinama iz industrije, nastavak The Legend of Zelda: Breath of the Wild bit će objavljen 2022.

 Nintendo prodaja video igara 2021.jpg Izvor: Statista

Remaster Wii naslova The Legend of Zelda: Skyword Sword objavljen u srpnju 2021. već je prodan u 3,6 milijuna primjeraka tijekom prva tri mjeseca.

Iako je Nintendo od travnja do rujna 2021. zabilježio pad dobiti od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu, japanski gaming div ipak je uspio akumulirati neto dobit od 1,5 milijardi dolara. U lipnju 2021. tržišna kapitalizacija tvrtke iznosila je otprilike 75 milijardi dolara, što je čini drugom po veličini tvrtkom za video igre na svijetu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI