ISPROBAJTE NA SVOJEM SMARTPHONEU Telegram donosi kalendar za zajedničke uspomene | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISPROBAJTE NA SVOJEM SMARTPHONEU Telegram donosi kalendar za zajedničke uspomene

Autor Krunoslav Ćosić

Hiper-brzo pomicanje i prikaz kalendara za dijeljene medije, zahtjevi za pridruživanje, globalne teme za chat na iOS-u

 Telegram Global Chat Themes on iOS.jpg Izvor: telegram

Hiper-brzo skrolanje za dijeljene medije

Svaki korisnik aplikacije Telegram ima neograničenu pohranu u oblaku – a svaki chat ima stranicu Shared Media koja prikazuje sve fotografije, videozapise, datoteke i glazbu koje su tamo poslane. Dodana je nova datumska traka sa strane stranice koju možete povlačiti gore i dolje za brže kretanje kroz dijeljene medije.

Da biste bolje vidjeli, skupite prste (pinch to zoom) kako biste povećali i smanjili prikaz i kako biste to mogli vidjeti bilo gdje, od 2 velike minijature do desetak malih kvadrata po redu.

Kalendarski prikaz za dijeljene medije

Da biste brzo pronašli medijske zapise iz određenog vremena, dodirnite datumsku traku kako biste otvorili sučelje kalendara s pregledima medija za svaki dan – zatim dodirnite da biste vidjeli sve sadržaje od tog datuma.

Uz nove alate za prebacivanje između prošlosti i sadašnjosti, sada možete filtrirati dijeljene medije kako biste prikazali samo fotografije, samo videozapise ili oboje. Dijeljene medije jednostavno ćete vidjeti dodirom na zaglavlje pri vrhu zaslona u bilo kojem chatu i zatim se pomaknite prema dolje. Za otvaranje novog izbornika, dodirnite tri uspravne točkice na Androidu ili tri polegnute točkice za izbornik na iOS-u.

Zahtjevi za pridruživanje grupama i kanalima

Veze za pozive omogućuju pridruživanje korisnika vašoj grupi ili kanalu u slobodno vrijeme – na vama je hoćete li privatno podijeliti vezu ili je pretvoriti u QR kod na oglasnoj ploči. Kada izradite dodatne veze za pozivnicu za svoj chat, sada postoji postavka Zatraži odobrenje administratora koja administratorima daje veću kontrolu nad time tko se može pridružiti i vidjeti chat.

Kada korisnik otvori vezu s uključenim odobrenjem administratora, vidjet će gumb za slanje zahtjeva za pridruživanje kojim administratori mogu upravljati s nove trake na vrhu chata. S tog mjesta administratori mogu vidjeti slike javnog profila i biografiju podnositelja zahtjeva, a zatim odobriti ili odbiti njihov zahtjev.

Na primjer, možete objaviti vezu s pozivnicom na svoj poetski kanal na društvenim mrežama – tada odobrite pristup samo svojim bliskim prijateljima i osobama u ljubičastoj boji koji će vidjeti vaše pisanje.

Jedinstveni nazivi za veze za pozivnice

 Unique Names for Invite Links.jpeg Izvor: telegram

Odobrenje administratora može se primijeniti na bilo koju vezu u odjeljku 'Dodatne veze za pozivnice' – dodana je mogućnost davanja jedinstvenog naziva svim tim vezama tako da ih možete označiti radi bolje organizacije.

Nazivi veza bit će posebno korisni ako koristite sve različite opcije koje postoje za veze s pozivnicama kao što su ograničenja trajanja, broj korištenja itd.

Globalne teme za chat na iOS-u

Telegramovo posljednje ažuriranje uvelo je 8 novih tema koje možete postaviti za pojedinačne razgovore – a sada su dostupne za cijelu vašu aplikaciju na iOS-u (za Android će uskoro uslijediti). Postavke izgleda potpuno su redizajnirane dajući ovim temama središnje mjesto. Napravljena od strane Telegram tima, svaka tema ima dnevni i noćni način rada, šarenu animiranu pozadinu i mjehuriće poruka s gradijentom.

Kao i sve teme, možete personalizirati i ove dizajne i podesiti boje ili promijeniti uzorak. Za više opcija i prilagođenih postavki dodirnite "Teme za chat" kako biste uredili i podijelili svoje kreacije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI