HEROJI U BOJI Pogledajte zanimljivu Instagram izložbu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HEROJI U BOJI Pogledajte zanimljivu Instagram izložbu

Autor Igor Martić

Izvorne crno-bijele fotografije obojane su uz pomoć machine learninga

 Instagram Heroji u boji.jpg Izvor: Instagram

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kreirana je Instagram izložba Heroji u boji. U priču se umiješalo i strojno učenje (machine learninga).

Ideja iza Instagram izložbe su izvorne crno-bijele fotografije s 35 mm filma kojima je boja dodana uz pomoć machine learninga i artificial intelligence odnosno umjetne inteligencije. U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991. do 1995.).

Hrvatska je policija tom stvaranju dala nemjerljiv doprinos i do sada su junaci s ovih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI