WHATSAPP DESKTOP Evo kako izgleda i radi nova aplikacija | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

WHATSAPP DESKTOP Evo kako izgleda i radi nova aplikacija

Autor Smartlife

Isprobali smo WhatsApp desktop aplikaciju za Windows

 WhatsApp-Beta-za-Windows.jpeg Izvor: MARKO NEŠOVIĆ

Već se neko vrijeme priča da WhatsApp radi na novoj desktop aplikaciji kako bi zamijenila postojeći prozor koji otvara web verziju WhatsApp aplikacije. Prava aplikacija namijenjena specifičnom operativnom sustavu znači da se obavljaju optimizacije posebno za taj OS. Na taj način se omogućuje brži rad, više funkcionalnosti i stvari koje su bile ograničene web sučeljem.

Prave desktop aplikacije

Prema prvim izvještajima koje smo pronašli na Twitter računu @ALumia_Italia WhatsApp razvija nativne aplikacije za Mac i UWP verziju za Windows. UWP znači da aplikacija koristi XAML UI jezik koji omogućuje aplikaciji izgled sličan kao nativnoj Windows aplikaciji.

Dostupna za Windows 10 i 11

Kako biste probali novu WhatsApp aplikaciju, koja je u beta fazi, potrebno je otvoriti Microsoft Store na svojem računalu i pronaći besplatnu WhatsApp Beta aplikaciju ili kliknuti na ovaj link. Aplikacija je dostupna za Windows 10 i 11 operativne sustave i donosi neke nove funkcionalnosti poput pretrage, gumba za novo chatanje i drugačija podešavanja.

Tu je i podrška za Windows Ink crtanje koje smo probali na računalu bez ekrana osjetljivog na dodir pa ćete nam oprostiti što s touchpadom nismo precizni kao s olovkom.

Uz UWP aplikaciju ne morate stalno imati aktivan WhatsApp kako biste dobili obavijesti o porukama. Nova desktop aplikacija dolazi i s novom My Contacts Except funkcijom koja dopušta korisniku skrivanje informacija kao što su fotografija, posljednji put viđen i o korisniku, od odabranih kontakata.

WhatsApp Desktop Beta UWP Interface
Izvor: Youtube

Prije nego što instalirate aplikaciju, potrebno je aktivirati "Multi-device" opciju na svom glavnom uređaju. Nakon instalacije skenirajte QR kod s glavnog uređaja i aktivirajte opciju. Neke funkcionalnosti možda još uvijek nisu prisutne, ali za jednu beta aplikaciju WhatsApp djeluje jako dobro i drago nam je što je i ovaj popularan messenger konačno dobio pravu podršku za desktop verzije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI