3-2-1 - START! Svemirski turisti iz Japana odletjeli su u svemir | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

3-2-1 - START! Svemirski turisti iz Japana odletjeli su u svemir

Odredište astronauta i dvoje putnika je ISS, a glavni junak zatim planira na Mjesec

Japanac Yusaku Maezawa let u svemir (5).jpg Izvor: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Iz Baikonura u Kazahstanu su u letjelici Soyuz 2.1a, koja nosi letjelicu Soyuz MS-20, na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) odletjeli ruski astronaut Alexander Misurkin i japanski svemirski turisti Yusaku Maezawa i Jozo Hiran. Yusaku je japanski poduzetnik, a njegovo se bogatstvo mjeri u milijardama. Obogatio se kroz e-trgovinu, uključujući Zozotown. Društvo mu pravi Jozo, video producent koji će sve dokumentirati i objaviti na YouTube kanalu ovog milijardera.

Japanac Yusaku Maezawa let u svemir (1).jpg Izvor: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Yusaku u svemiru planira odigrati golf, a to je samo jedna od stvari koje planira izvesti u svemiru. Popis je nastao od prijedloga koje su mu slali ljudi tako da će u svemirskoj postaji bacati papirnati avion, puhati mjehuriće. Ovaj bivši bubnjar jednog punk rock banda čak je pokrenuo show u potrazi za djevojkom koja bi mu se pridružila u svemiru, ali je na kraju odustao od svega.

Japanac Yusaku Maezawa let u svemir (4).jpg Izvor: Sergei Savostyanov / TASS / Profimedia

Trojac će na ISS-u provesti 12 dana, nakon što je letjelica prema svemiru krenula u 8:30 i stigla na postaju u 14:41. Oni su prvi svemirski turisti koji su u posljednjih godinu dana posjetili ISS. Gospodin Yusaku Maezava za dvije godine planira letjeti na Mjesec (2023.).

Maezava je prije polijetanja na ISS prošao rigorozan program obuke - spavao je na nagnutom krevetu, vrtio se u stolici, a badminton je igrao poprilično dugo. I sve je to dokumentirao na društvenim mrežama. Za putovanje života platio je 88 milijuna dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost