ERICSSON, TELSTRA I QUALCOMM Postavili su 5G rekord | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ERICSSON, TELSTRA I QUALCOMM Postavili su 5G rekord

Postignute su upload brzine od blizu 1 Gb/s koristeći 5G Dual Connectivity i Carrier Aggregation

Ericsson, Telstra i Qualcomm 5G rekord.jpg Izvor: Ericsson

Koristeći Ericssonovu novu dvostruku radio povezivost NR-DC (New Radio-Dual Connectivity) i softverske značajke za agregaciju operatera zajedno s uređajem za testiranje u obliku pametnog telefona (kojeg pokreće Snapdragon X65 5G modem-RF sustav na Telstrinoj mreži) novi rekord brzine uplinka označava još jednu značajnu prekretnicu.

Trojac je postigao najveću do sada vršnu stopu uplinka koja je zabilježena u komercijalnoj mreži, a rekord je ostvaren uživo u Queenslandu, Australija. Zajedno su postigli brzinu podataka uzlazne veze od blizu 1 Gb/s (odnosno 986 Mb/s), utirući put za video streaming uživo i dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama.

Telstra 5G bazna stanica.jpg Izvor: Telstra

Visoka vršna brzina uzlazne veze (uplink) postignuta je kombiniranjem prijenosa podataka iz srednjeg i visokog pojasa (milimetarski val) kako bi se u potpunosti iskoristio Telstrin spektar za poboljšano korisničko iskustvo.

Korištena je Ericssonova softverska značajka NR-DC s četverokomponentnom agregacijom nositelja uzlazne veze (UL 4CC CA), u kojoj su kombinirana četiri susjedna nositelja od 100 MHz, što rezultira većim brzinama podataka.

Isporuka vršnih brzina uzlazne veze od blizu 1 Gb/s omogućit će Telstri više nego udvostručenu propusnost uzlazne veze u 5G mreži. To je osobito bitno za podršku aplikacijama i uslugama koje uključuju prijenos golemih količina podataka.

986 Mb/s postignuto je integrirajući četiri komponente od 100 MHz nosača milimetarskog vala, u kombinaciji sa 100 MHz spektra od 3,6 GHz. NR-DC je implementiran s n78 i n258.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost