SJEĆATE LI GA SE? Nekad je bio sinonim za internetsko piratstvo | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SJEĆATE LI GA SE? Nekad je bio sinonim za internetsko piratstvo

Kim Dotcom se cijelo desetljeće nalazi na Novom Zelandu

Kim Dotcom (1).jpg Izvor: MICHAEL BRADLEY / AFP / Profimedia

Mnogi su koristili razne ilegalne, piratske servise prije desetak godina, a jedan od njih bio je Megaupload iza kojeg je stajao Kim Dotcom. Promijenio je svoje prezime iz Schmitz u Dotcom. 47-godišnji Kim je već neko vrijeme smješten na Novom Zelandu i pokušava osporiti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Najviši sud Novog Zelanda odbio je njegov zahtjev za izbjegavanjem izručenja SAD-u, što je novi udarac u desetljetnoj borbi ovog tehnološkog poduzetnika protiv optužbi za internetsko piratstvo.

Megaupload.jpg Izvor: THOMAS SAMSON / AFP / Profimedia

Dotcom, koji je optužen da je zaradio milijune dolara putem svoje usluge dijeljenja datoteka Megaupload, suočava se s optužbama za reketarenje, prijevaru i pranje novca u Sjedinjenim Državama, uz zatvorsku kaznu do 20 godina. Na svom vrhuncu 2011. godine Megaupload je imao 50 milijuna korisnika dnevno te je činio 4 posto svjetskog internetskog prometa.

Vrhovni sud u Wellingtonu presudio je da se njemački državljanin i dvojica suoptuženika, Mathias Ortmann i Bram van der Kolk, ne mogu žaliti na aspekte prethodne presude, odbacivši njihov argument da su suočeni s pogreškom pravde.

kim Dotcom (2).jpg Izvor: PETER KNEFFEL / AFP / Profimedia

Najnovije

Mobilnost