NISU SAMO KAMERE Kakva je budućnost pametnog telefona? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NISU SAMO KAMERE Kakva je budućnost pametnog telefona?

Pametni telefoni promijenili su naš svakodnevni život

The future of the smartphone.jpg Izvor: Qualcomm

Napredna umjetna inteligencija, elitno igranje, novi faktori oblika i profesionalne fotografske mogućnosti obilježit će pametne telefone u budućnosti.

Čak i ako usporedite današnji pametni telefon s pametnim telefonom od prije samo nekoliko godina, vidjet ćete da su se računalna snaga i mogućnosti povezivanja eksponencijalno povećale dok se potrošnja energije smanjila.

Danas korisnici mogu raditi izvanredne stvari sa svojim pametnim telefonima kao što su obavljanje videopoziva visoke rezolucije, snimanje fotografija i videozapisa profesionalne kvalitete, igranje mobilnih igrica s grafikom i performansama na razini desktop računala i još mnogo toga. Ako je to sve moguće danas, zamislite što je moguće sutra.

Uzmimo, na primjer, kamere pametnih telefona. S novim načinom rada pri slabom osvjetljenju na nedavno lansiranoj premium razini Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform, kamera vašeg pametnog telefona brzo snimi 30 fotografija, a zatim ih kombinira kako bi odredila najbolju moguću ekspoziciju. Prije nekoliko godina fotografiranje profesionalne kvalitete noću ili u nekoj drugoj situaciji slabog osvjetljenja bio je posao za DSLR.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform.jpg Izvor: Qualcomm

S naprednim AI mogućnostima na Snapdragon platformama sada je moguće dobiti prekrasne fotografije pri slabom osvjetljenju pomoću pametnog telefona. Qualcommov sljedeći cilj je personalizirati iskustvo fotoaparata za krajnjeg korisnika.

Zamislite da bi vaš pametni telefon mogao naučiti vaše specifične preferencije za izgled i dojam snimaka. Uskoro biste mogli imati istinsku kreativnu kontrolu za prilagođavanje fotografija kako biste dobili osjećaj trenutka baš onakav kakav želite.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (2).jpg Izvor: Qualcomm

Mobilno igranje igara postalo je popularan način da ljudi međusobno komuniciraju u društvu – prostor za upoznavanje, natjecanje pa čak i suradnju. Dolazak 5G-a i pomak prema oblaku drastično su promijenili iskustva koja programeri mobilnih igara mogu ponuditi igračima — ekspanzivne online zajednice i igranje igara s malim kašnjenjem sa zadivljujućom grafikom i impresivnim zvukom.

Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 (3).jpg Izvor: Qualcomm

Mobilno igranje igara steklo je veliko uporište među povremenim igračima - mobilno igranje ostvaruje veći prihod od ostatka industrije igara zajedno. Qualcomm smatra da postoji potencijal za još veći rast. Njihov Snapdragon G3x Developer Kit, koji pokreće mobilna platforma za igre Snapdragon G3x Gen 1 napravljena uz podršku Razera, uzbudljiv je korak naprijed.

Kada govorimo o faktorima oblika, u Qualcommu vjeruju da ćemo u narednim godinama vidjeti više inovacija u ovom području. Već vidimo brendove poput Samsunga kako eksperimentiraju sa sklopivim uređajima kao što su Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Izvor: Samsung

Nevjerojatno je poboljšanje produktivnosti koje je omogućila povećana veličina zaslona, priznat će vam svaki korisnik Folda3. Faktor oblika pametnog telefona budućnosti neće biti strogo ograničen na tradicionalniji pravokutni oblik.

Kako pametni telefoni postaju pametniji, a 5G nas uvodi u svijet apsolutne povezanosti, XR postaje sve više stvarnost, a manje san. Uskoro će AR naočale povezane s pametnim telefonima omogućiti korisnicima pregled informacija na virtualnim ekranima.

Zamislite da možete imati ispred sebe drugi radni ekran (ili treći, ili četvrti)? Proširene XR mogućnosti nisu 10 godina u budućnosti – to je u vrlo bliskoj budućnosti, a omogućit će to Snapdragon tehnologija, najavljuju iz Qualcomma.

The Future of the Smartphone from Snapdragon Tech Summit
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost