10 načina na koje vam Google asistent može pomoći tijekom blagdana | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

10 načina na koje vam Google asistent može pomoći tijekom blagdana

Uz Googleov pomoćnik možete kvalitetno provesti vrijeme s obitelji i prijateljima

Google Assistant.jpg Izvor: Google

Koliko god blagdani i praznici bili zabavni oni su također ispunjeni i mnoštvom popisa obaveza, priprema i planiranja. Prije nego počne užurbanost u novoj sezoni pročitajte nekoliko načina na koje možete koristiti Google asistenta.

1. Okupite se svi uz dobar obrok. Iznenadite svoju obitelj i prijatelje novim jelom ili desertom ili pronađite inspiraciju govoreći: "Hej Google, pronađi mi recepte za Božić" (Hey Google, find me Christmas recipes).

2. Ako naiđete na nekoliko novih favorita dodirnite taj recept i zamolite Asistenta da ga spremi za vas govoreći "Hej Google, dodaj u moju kuharicu" (Hey Google, add to my cookbook). Kada dođe vrijeme za blagdansku gozbu svi vaši nedavni recepti čekat će vas na vašem pametnom zaslonu i pojavit će se kada kažete "Hej Google, pokaži mi moju kuharicu" (Hey Google, show me my cookbook).

Nakon što prikupite sastojke odaberite recept koji želite kuhati i recite "Hej Google, počni kuhati" (Hey Google, start cooking) kako biste dobili upute korak po korak na pametnom zaslonu.

3. Kada je hrana pripremljena i stol postavljen neka svi znaju da je večera gotova. Samo recite: "Hej Google, javi da je večera spremna" (Hey Google, broadcast dinner is ready).

Google Assistant (2).jpg Izvor: Google

4. Čak i ako nemate ideju za glazbu možete jednostavno reći "Hej Google, reproduciraj božićnu glazbu" (Hey Google, play Christmas music).

5. Želite izbjeći beskonačnu potragu za darovima? Korisnici Androida mogu koristiti Asistenta za pregledavanje aplikacija za kupovinu samo sa svojim glasom. Ako imate instaliranu aplikaciju za kupovinu pokušajte reći "Hej Google, pretraži za bicikl" (Hey Google, search for bicycles).

6. Izbjegavajte trošenje vremena čekajući na čekanju kada zovete neki servis, kako biste prilagodili planove putovanja ili vratili dar. Korisnici Pixela mogu iskoristiti prednost Hold For Me, gdje će vas Google asistent čekati na liniji i obavijestiti vas kada je stvarna osoba spremna preuzeti vaš poziv.

7. Povežite se i osjećajte se blizu s bilo kojeg mjesta uz videopozive. Uputite grupni poziv uz Duo koji podržava do 32 osobe na vašem Nest Hub Maxu ili pošaljite poruku sa "sretni praznici!" koristeći jedan od zabavnih AR efekata na mobilnim uređajima. Kako biste započeli Duo poziv, samo recite: "Hej Google, uputi videopoziv" (Hey Google, make a video call).

8. Održavajte praznični raspored svoje obitelji uz Google Family Bell. Recite "Hey Google, postavi obiteljsko zvono" (Hey Google, set up a Family Bell) kako biste se uz divne zvukove na zvučnicima ili pametnim zaslonima podsjetili kada je vrijeme da se pozabavite važnim trenucima vašeg dana kao što su blagdanski obroci ili volontiranje na lokalnoj akciji.

A za rutine koje zahtijevaju malo dodatnog rada, kao što je odvođenje djece u krevet nakon druženja, stvorite kontrolni popis za obiteljsko zvono na svom pametnom zaslonu sa zvončićima za spremanje koji ih podsjećaju na ključne zadatke koje treba izvršiti, poput pranja zubi i oblačenja pidžama.

9. Zabavite se i stvorite nove uspomene uz obiteljske igre, ali bez upotrebe ruku. Postavite svoje lice kao da ste spremni za igru i recite: "Hey Google, idemo igrati igru" (Hey Google, let’s play a game).

Hansel i Gretel.jpg Izvor: Google

10. Zapalite blagdansku čaroliju uz Googleovu priču. Google je dodao novu interaktivnu priču iz Grabbita "Hansel i Gretel". Odigrajte ulogu iz perspektive Hanzela i Gretele ili Vještice i odlučite kako će se priča odvijati.

Samo recite "Hej Google, razgovaraj s Twisted Hanselom i Gretel" (Hey Google, talk to Twisted Hansel and Gretel) i neka avantura počne! Više interaktivnih priča iz Grabbita kao što su “Knjiga o džungli”, “Alice u zemlji čudesa” i “Sherlock Holmes” uskoro će biti dostupno na vašim Google Nest pametnim zaslonima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost