MEĐU NAJBOLJIMA SMO U EUROPI: 21 tisuća Hrvata zna sve o umjetnoj inteligenciji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MEĐU NAJBOLJIMA SMO U EUROPI: 21 tisuća Hrvata zna sve o umjetnoj inteligenciji

Besplatni tečaj o umjetnoj inteligenciji, Elements of AI, dobro je prihvaćen od strane hrvatskih građana

 Izvor: Shutterstock

Već je dostignuta i prijeđena polovica od ciljanih 40.000 polaznika tečaja Elements of AI - od predstavljanja krajem studenog prošle godine upisalo ga je više od 21 tisuću Hrvata. Projekt je naišao na snažnu potporu poslovne i akademske zajednice, a u AI Challenge program uključilo se više od 70 organizacija.

Elements of AI su 2019. zajedničkim snagama razvili Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor. Tečaj je prilagođen na hrvatski jezik te je za sve polaznike u potpunosti besplatan. Edukacija se sastoji od šest poglavlja te sadrži 25 vježbi, a za njezino završavanje u prosjeku je potrebno 25 sati.
Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju AI certifikat, a za savladavanje tečaja nije potrebno predznanje u području programiranja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Zbog ovog izvrsnog uspjeha građanima je na raspolaganju nastavak tečaja - Building AI na engleskom jeziku. U narednom razdoblju snažnije će se fokusirati na studentsku i školsku populaciju među kojom postoji potencijal za snažniju promociju tečaja, a veliki vjetar u leđa organizatoru CroAI udruge je kroz svoju podršku dalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Hrvatska je, uz Finsku kao zemlju domaćina, ostvarila najbolji 10-dnevni start od svih zemalja Europske unije i u tako kratkom roku zabilježila 10 tisuća polaznika. Elements of AI ubrzo po predstavljanju postao je prepoznatljiv u poslovnoj zajednici te simbol ulaganja u edukaciju i razvoj znanja i vještina, a polaznici redom ističu kako im je tečaj dao bolji uvid u svijet umjetne inteligencije.

Oko 40 % polaznika tečaja su žene, što je dvostruko više od prosjeka kad je riječ o tečajevima iz računarstva. Tečaj se proširio po cijelom svijetu, a prijavilo se 650.000 polaznika iz više od 170 zemalja.

Najnovije

Mobilnost