STRAH VAS JE POKAZATI ŠTO IMATE NA EKRANU? Više ne morate strahovati da će drugi vidjeti sadržaj vašeg smartphonea | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STRAH VAS JE POKAZATI ŠTO IMATE NA EKRANU? Više ne morate strahovati da će drugi vidjeti sadržaj vašeg smartphonea

U tramvaju, kod kuće ili na poslu mnogi od nas ne žele drugima učiniti vidljiv ekran mobitela, a zaklanjanjem rukom samo se privlači još veća pozornost

 Izvor: Shutterstock

Ekrani pametnih telefona sve su veći. Iako se sa sjetom sjećamo mobitela koji su imali ekrane veličine poštanske markice, na njima se nije baš moglo puno toga za vidjeti; bili su dobri za SMS poruke, ali ne i za više od toga.

S povećavanjem dijagonala ekrana mobitela i sa sve većom rezolucijom tih ekrana svi smo profitirali jer sve što inače radimo na desktop i prijenosnim računalima možemo isto to obaviti i na pametnom telefonu.

Ali, svim tim informacijama više ne pristupamo samo od kuće ili pak iz sigurnosti ureda nego smo non-stop na mobitelima – za vrijeme vožnje u tramvaju i autobusu, a dok čekamo prijatelja ona nadzorna kamera iznad nas sad je već u stanju zumirati sadržaj ekrana našeg telefona.

 Izvor: Shutterstock

Možda je i vaš mlađi brat znatiželjan i želi vidjeti što vi to toliko dugo, s osmijehom na licu, tipkate po ekranu. Ili pak spojiti sliku sa zvukom koji dopire iz zvučnika mobitela. Razloga i takvih situacija ima nebrojeno, a ako je vaš dlan manji od ekrana mobitela onda ste zaista u brizi i panici. Jer, onaj mali brat roditeljima može prenijeti što je vidio na sestrinom mobitelu.

Zaštita ekrana uglavnom se koristi za situacije poput ogrebotina od ključeva, ukoliko mobitel držite u džepu sa spomenutim ključevima, ili pak imate kaljeno staklo s kojim ćete ekran zaštititi od pucanja prilikom pada na beton.

 Izvor: Alliexpress

Za samo dolar-dva odnosno 10-15 kuna možete nabaviti antišpijunsku zaštitu koja će istovremeno štititi ekran i od tuđih pogleda i od opasnosti koje prijete prilikom pada odnosno od ključeva. A mlađi brat će si, na njegovu žalost, morati naći neku drugu zanimaju.

Zaštitno kaljeno staklo neka udovoljava 9H stupnju tvrdoće na Mohsovoj ljestvici; odnosno, ekranu neće moći ništa nažao učiniti nikakvi ključevi, pa čak niti vaši nokti (nokti imaju stupanj tvrdoće 2,5H), a jedino trebate pripaziti na dijamante jer oni traže zaštitu 10H. Možda ovo s dijamantima i nije problem s kojim ćete se suočiti.

Spomenute zaštite dostupne pri online kupnji imaju na sebi premaz oleofobnosti, što znači da pružaju zaštitu protiv ulja, protiv kiselina i protiv alkalija, a bitno je pripaziti i da su takvi proizvodi ekološki prihvatljivi te da kasnijim odlaganjem ne zagađuju okoliš.

Provjerite koliki sigurnosni koeficijent nude zaštite za ekran, kakva im je osjetljivost na dodir kako kasnije ne biste imali problema s korištenjem telefona. Prije kupnje svakako pročitajte komentare drugih korisnika. Bitna je i prozirnost zaštitnog stakla koje će se koristiti i kao Anti Spy zaštita kao i prikaz boja (ne bi se smjele mijenjati i prelijevati pod različitim kutovima).

Najnovije

Mobilnost