OVO NIKAKO NEMOJTE RADITI: Greške koje ubijaju bateriju pametnog telefona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO NIKAKO NEMOJTE RADITI: Greške koje ubijaju bateriju pametnog telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Apple je ponovo aktivirao staru priču o punjenju telefona. Radite li i vi sve što ne biste trebali?

  Izvor: Pixabay

Prije spavanja stavljate mobilni telefon na punjenje, bez obzira na to da li je baterija pri kraju ili nije? Stručnjaci vodećih tvrtki za proizvodnju ovih uređaja kažu da je to velika greška pa ako želite produžiti život baterije mobilnog telefona, nikako to ne smijete raditi! Na taj se način izdržljivost uređaja vremenom značajno smanjuje.

"Za bateriju nije dobro da je duže vrijeme na punjaču", ističu stručnjaci kompanije Apple za US Today. U ovisnosti od branda i performansi telefona, za mobilni telefon je najbolje da se puni kad je kapacitet baterije između 30 i 70 posto. Napominju i da je najmudrije i najmanje štetno po uređaj napuniti ga uvečer, a prije spavanja isključiti ga s punjača.

Naveli su još nekoliko stvari na koje treba pripazit, a koje će pomoći bateriji da što duže traje. Obratite pozornost na ove četiri:

- nemojte čekati da se baterija telefona isprazni do kraja ili ugasi kako biste ju napunili
- punite telefon kad baterija bude na 10 do 20 posto
- vodite računa i o temperaturi prostorije u kojoj punite bateriju; bolja opcija je hladnije okruženje jer visoka temperatura utječe na bateriju
- kad je telefon na 100 posto baterije, isključite ga s punjača.