ISPORUKE U SVIJETU Kakav je interes za pametne satove | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISPORUKE U SVIJETU Kakav je interes za pametne satove

Autor Igor Martić

Koliko je korona utjecala na smartwatch segment i tko vlada ovim tržištem?

  Izvor: Profimedia

Globalne isporuke pametnih satova u prvom su kvartalu 2021. skočile za 35%, usporedimo li isporuke na godišnjoj razini odnosno u odnosu na prvi kvartal 2020. godine, kad je svijet promijenila pandemija koronavirusa. Podatke je objavio Counterpoint.

Apple za novim modelima serije 6 bilježi rast od čak 50% godišnje, zauzimajući pri tome trećinu tržišta pametnih satova što se tiče isporučenih količina tijekom tri mjeseca, od siječnja do kraja ožujka ove godine.

Apple je zabilježio rast tržišnog udjela od 3%. Samsungove pošiljke također su porasle - za 27% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, uz modele iz serija Galaxy Watch 3 i Galaxy Watch Active. Ipak, rast južnokorejskog dobavljača bio je ispod tržišnog prosjeka i zabilježio je mali pad u svom tržišnom udjelu.

  Izvor: counterpointresearch

Huawei je nastavio gubiti udio u odnosu na snažan prvi kvartal prije godinu dana. Bit će zanimljivo vidjeti Huaweijev prvi sat zasnovan na Harmony OS-u, što je nedavno najavljeno za lipanj. To bi trebalo pokrenuti novi ekosustav za programere koji će stvoriti nova zanimljiva iskustva za zapešće ruke.

Spomenimo partnerstvo Google-Samsung koje je prošli tjedan najavljeno na konferenciji Google I/O. Google će integrirati Tizen OS s Google Wear OS-om kako bi ponovno oživio tržište i krenuo punom snagom prema 3,5 milijardi Android korisnika. Trebalo bi se to dogoditi u sljedećoj generaciji Galaxy Watch serije krajem ove jeseni.

Fokus će pri tome biti ne samo na poboljšanju performansi, poput trajanja baterije, već i na poboljšanju umjetne inteligencije, novijim aplikacijama i uslugama te integraciji s Android pametnim telefonima.

  Izvor: Counterpoint

Samsung će moći bolje ciljati širu bazu korisnika Android pametnih telefona. Završetkom kupnje Fitbita, Google bi trebao poboljšati platformu Wear s „fitness“ mogućnostima i integracijom usluga. Spajanje Wear OS-a, Tizen OS-a i Fitbit OS-a dodatno će potaknuti konsolidaciju rascjepkanog tržišta pametnih satova te će se integrirati najbolje od sva tri svijeta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI