TROŠIT ĆE MANJE PODATAKA: 8 savjeta uz koje će WhatsApp raditi brže | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TROŠIT ĆE MANJE PODATAKA: 8 savjeta uz koje će WhatsApp raditi brže

Autor Krunoslav Ćosić

Uz naše savjete WhatsApp će raditi bolje, trošit će manje podataka i neće vas uznemiravati

  Izvor: Pixabay

Blokirajte neželjene korisnike u WhatsApp aplikaciji. Posjetite Privacy podešavanje pa potom kliknite na Block te dodajte kontakte ili nepoznate brojeve koje želite blokirati.

Postavite dvostruku potvrdu/verifikaciju koja dodaje više sigurnosti: otvorite podešavanje u samoj aplikaciji WhatsApp, kliknite na Account pa potom i na Two-Step Verification, izaberite Enable i postavite PIN. Jednom kada je osposobite, imate opciju da unesete i vašu elektronsku adresu, što dozvoljava WhatsAppu da vam pošalje email s linkom/stranicom koja vam dopušta ponovno namještanje, u slučaju da zaboravite vaš PIN.

Ažurirajte svoja podešavanja privatnosti: odaberite tko može vidjeti vaše pročitane poruke, kada ste posljednji put vidjeli poruku, informacije o vama (About), kao i profilnu fotografiju. Uđite u Account koji se nalazi u podešavanjima, kliknite na Privacy i promijenite sve ove opcije te namjestite da ih može svatko vidjeti, samo vaši kontakti ili apsolutno nitko.

Zaštite svoj paket podataka tako što ćete sami urediti automatsko podešavanje preuzimanja. Možete kontrolirati kada i gdje ćete preuzimati podatke ili medijski sadržaj, što će vam sačuvati potrošnju mobilnog interneta. Odaberite opciju Storage and Data u postavkama pa potom izaberite da se fotografije, audio, video i ostali dokumenti preuzimaju uz pomoć Wi-Fi-ja, mobilnog interneta ili odaberite opciju never (sadržaji će se preuzimati tek kad kliknete na njih).

Napustite, onesposobite ili arhivirajte neželjene grupe: članovi ste grupa koje više nisu aktivne? Možete ih napustiti, uključiti mute opciju ili arhivirati ukoliko ne želite da vam pristižu poruke od istih. Otvorite razgovor te grupe, potom kliknite na naziv grupe i pronađite opciju Exit Group ili Mute. Alternativno, kliknite i držite prst na nazivu te grupe pa potom odaberite Exit Group ili Archive.

Uključite poruke koje nestaju: jednom kada uključite ovu opciju, sve nove poruke u razgovorima će nestati nakon sedam dana. Otvorite sobu za razgovor, kliknite na ime kontakta i pronađite opciju Disappearing Messages te ju uključite.

Zaštite memoriju telefona: želite li zaustaviti da se fotografije i video snimke automatski čuvaju na vašem uređaju, uđite u opciju Chats i deaktivirajte Save to Camera Roll.

Očistite memoriju kako medijski sadržaj ne bi napunio memoriju vašeg pametnog telefona. Iskoristite WhatsApp funkciju Manage Storage kako bi pregledali i izbrisali podatke veće od 5 megabajta te individualno provjerite razgovore kako biste vidjeli koliko prostora zauzimaju. Možete brzo arhivirati, očistiti i izbrisati sve vaše razgovore u nekoliko jednostavnih klikova. Odaberite Chats u postavkama (Settings).