NOS NA MAMU, OČI NA POŠTARA? Brzinski doznajte na koga sliči vaše dijete | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOS NA MAMU, OČI NA POŠTARA? Brzinski doznajte na koga sliči vaše dijete

Autor Krunoslav Ćosić

Isti je mama! Ma ne, baš sliči na tatu, pa pogledaj mu oči i uši… Koliko ste puta čuli ovakvo nešto?

  Izvor: infinum.com

Naslov je naravno samo šala, no pitanje na koga dijete sliči zabavlja, ali i muči gotovo sve roditelje, djedove i bake, ujake, tete. Isprobajte aplikaciju Got Your Nose i odgovorite na pitanje koje zabavlja generacije.

Infinumov tim stručnjaka za strojno učenje razvio je aplikaciju Got Your Nose za utvrđivanje sličnosti roditelja i djece, temeljenu na tehnologiji za prepoznavanje lica. Tehnologiju prepoznavanja lica pametni telefoni koriste za otključavanje uređaja, društvene mreže pomažu “tagirati” osobe na fotografiji koju ste objavili, a i brojni aerodromi koriste biometrijske skenere lica kako bi pospješili sigurnost.

 handsome,smartphone,activity,young,caucasian,kid,isolated,record Izvor: Shutterstock

Dok su uobičajeni modeli dizajnirani tako da identificiraju pojedinu osobu pomoću značajki koje tu osobu izdvajaju od drugih, Infinumov tim stručnjaka upregnuo je tehnologiju da istovremeno detektira sličnosti između tri različite osobe.

Tehnologija koja pokreće aplikaciju Got Your Nose je kompleksna ali proces koji analizira sličnosti ne može biti jednostavniji. Koristi se model prepoznavanja lica kako bi se “izvukli“ parametri lica, očiju i nosa s fotografija svih osoba – roditelja i djeteta, a nakon što su ti parametri dobiveni, unaprijeđeni model prepoznavanja lica računa sve značajke svakog dijela lica za sve tri osobe, uspoređuje ih i prezentira rezultat u postotcima.

  Izvor: infinum.com

Algoritmi aplikacije vrlo su pouzdani, smatraju u Infinumu, no mogući su različiti rezultati ovisno o tome kakve ste fotografije koristili. Za optimalne rezultate, preporučuje se koristiti portret fotografije, slične veličine i kvalitete, a one fotografije s neobičnim izrazom lica radije čuvajte za neke druge prilike.

Aplikacija Got Your Nose je dostupna za iPhone korisnike na App Storeu, a proces se odvija lokalno na uređaju, bez povlačenja i čuvanja vaših fotografija na vanjskom serveru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI