NAŠ JE SVIJET POSTAO - IGRAONICA Čak trećina Zemljana igra video igre! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAŠ JE SVIJET POSTAO - IGRAONICA Čak trećina Zemljana igra video igre!

Naš planet se sve više pretvara u mjesto na kojem se igraju igre

 Izvor: Shutterstock

2,7 milijardi ljudi na svijetu povremeno ili redovito igra videoigre, što znači da od ukupne Zemljine populacije od 7,8 milijardi gotovo jedna trećina otpada na igrače videoigara, pokazuje statistika. Igrači ispred ekrana u prosjeku radnim danom provode tri i pol sata, a vikendom čak i više od šest sati.

Bez obzira jesu li amateri ili profesionalni igrači, oni (gameri) čine jedno veliko tržište na globalnoj razini pa stoga ne čudi što se sve više proizvoda lansira upravo za igrače videoigara.

Godišnji rast u industriji računalnih igara u svijetu je oko 10%, a u Hrvatskoj čak 50%, i to bez institucionalne potpore takvoj vrsti sektora. Temeljem rasta gaming industrije lako se zaključuje da se time otvaraju vrata i brojnim novim proizvodima.

Gameri sudjeluju u natjecateljskom igranju videoigara, popularno zvanom e-sport, a mnogi od njih prisustvovali su i nekom od brojnih offline događanja iz područja e-sporta u svojstvu natjecatelja ili gledatelja.

european;game;guy;caucasian;interactive;keyboard;keys;indoor;male;multiplayer;computer;internet;technology;background;silhouette;sport;man;gamer;sitting;headphones;screen;monitor;illuminated;headset;gaming;desktop;pc;room;competition;display;fun;professional;victory;video;winner;virtual;watch;young;wireless;win;player;videogame;play;visual;online;backlit;battle;participation;digital;entertainment;people;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Istovremeno, za gamere se vežu ne samo osobna i prijenosna računala te periferni uređaji nego i stolice, proizvodi posebno izrađeni za igrače video igara u svim kategorijama – odjeću, šalice s logotipom gamer te mnoge druge, poput naočala za igrače koje štite i filtriraju plavo svjetlo koje emitiraju monitori, danas možemo pronaći gotovo posvuda. Naočale se koriste kako se igračima (gamerima) oči ne bi isušile ili umorile.

Nike i Puma lansirali su tenisice dizajnirane posebno za igrače koje su s jedne strane udobne i pružaju dobro prianjanje dok su s druge strane ukrašene bojama i simbolima iz legendarnih igara. Zahvaljujući suradnji između Axa i Microsofta, na police trgovina u Australiji i na Novom Zelandu stigli su dezodoransi, gelovi za tuširanje pa čak i šamponi za gamere.

SAM;THOMPSON;FLIPZ;PROMOTION;LONDON;UK;25;MAY;2021;MADE;CHELSEA'S;RESIDENT;GAMER;HAS;PARTNERED;WITH;SNACK;BRAND;BECOME;A;VIRTUAL;GAMING;BODYGUARD;HELP;PLAYERS;STAY;ALIVE;BATTLE;ZONE;WHILST;THEY;REFUEL;Personality;100067000 Izvor: Profimedia

Igrači videoigara imaju posebne i specifične potrebe; otkrila je to prehrambena industrija shvativši kako igrači često ostaju budni cijelu noć, a za koncentraciju su im potrebne određene namirnice. Jedna je tvrtka u sjevernoj Americi lansirala grickalice obogaćene kofeinom i taurinom dok se u sve više zemalja pojavljuju posebni jelovnici koji se mogu naručiti iz restorana s pizzom i brzom hranom za igrače videoigara.

U svijetu gamera već se neko vrijeme priča da bi u narednim tjednima jedan globalno poznati brend mogao najaviti svjetsku senzaciju. Uskoro slijedi više detalja…

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost