JOŠ SIGURNIJI PREGLEDNIK Nova verzija FireFoxa | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ SIGURNIJI PREGLEDNIK Nova verzija FireFoxa

Firefox je dobio novi izgled, a uz promjene dizajna stigle su još neke novosti

 Izvor: Mozilla Firefox

Nova verzija internetskog preglednika FireFox dostupna je za računala te Android i iOS uređaje. Kompanija Mozilla je objavila novu verziju FireFox 89. Ne događaju se često promjene izgleda preglednika, a FireFox je to već napravio 2014. s Australis verzijom pa potom s redizajnom Photon 2017. godine.

Novo vizualno ažuriranje se zove Proton i ne donosi radikalne promjene kao prethodne dvije verzije tako da su razlike nešto suptilnije. Primetit ćete kako na traci za adresu ima manje ikonica i više prostora dok je izmijenjen i gumb za dodatne opcije. Mozilla se značajno potrudila kako bi smanjila "ometanja, dodatne klikove i potrošeno vrijeme".

I obavijesti će zauzimati manje prostora, a kada korisnik primi poruke ili notifikacije dobit će opciju "clean and clear" kako bi iste mogao odmah ukloniti. Kroz redizajn su promijenjene i stranice odnosno tabovi koji su sada veći nego ranije, ali i koji izgledaju kao da plutaju iznad trake s alatkama (toolbar).

Mozilla ističe da je novi dizajn (o)smišljen tako da ohrabri korisnike da upravljaju i pomjeraju svoje tabove unutar preglednika, a kada je jedna stranica aktivna ona će biti svjetlija u odnosu na ostale stranice kako bi se lakše raspoznala. Olakšali su i način na koji se isključuje zvuk s bučnih tabova te se na njima nalazi ikonica za prigušivanje zvuka (mute).

Kao dio redizajna ikonica štita, koja se nalazi u traci u kojoj unosite adresu to jest URL, svijetlit će kako bi ukazala na to da FireFox poboljšana zaštita radi u pozadini. Kada već pričamo o zaštiti, konačno je osposobljena i Total Cookie Protection opcija - ona će značajno pomoći kada je u pitanju privatnost korisnika prilikom surfanja.

Novi Firefox
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost