OVO SU GLAVNE NOVOSTI Predstavljen je iOS 15 | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO SU GLAVNE NOVOSTI Predstavljen je iOS 15

Jedan od najvećih noviteta svakako je dolazak FaceTime video poziva koji sliče na Skype, Viber, Zoom

 Izvor: Apple

Apple je na svojem WWDC online događanju predstavio veliko ažuriranje video poziva i konferencija, notifikacija, poruka te još neke novitete.

Centar za obavijesti je dobio nov izgled i sad se kontakti prikazuju drugačije, ali i sa slikom. Ikonice su veće unutar notifikacija i moguće je primjenjivati filtriranje sadržaja. Ova novost omogućuje korisniku da odabere što u kojem načinu rada telefona od notifikacija želi primati.

 Izvor: Apple

 Izvor: Apple

Focus mode tj. način omogućuje postavku posebnih widgeta i aplikacija isključivo za koncentriranje na određene zadatke. Moguće je čak grupirati srodne grupe obavijesti i odložiti ih u zakazano vrijeme kako bi se onda odjednom sve prikazale.

iMessages su također dobile nekoliko unaprjeđenja. Prvo omogućuje da drugi korisnici vide kad je aktiviran profil Do Not Disturb, a taj način neće vrijediti za poruke s brojeva ili servisa koje korisnik označi kao primarne tj. bitne. Dijeljenje linkova je bolje i lakše, a prilikom slanja više slika one će biti grupirane u galerije ili kolaže pa će ih drugi vidjeti kao takve.

 Izvor: Apple

Sedmodnevni izvještaji App Privacy Report korisniku će pokazati koliko puta je svaka od aplikacija tražila ili imala dozvolu za pristup lokaciji, kameri, mikrofonu i drugim opcijama na telefonu. I Apple Mail aplikacija je dobila mogućnost zabrane praćenja putem e-maila marketing kompanijama, kao što to sad imaju druge aplikacije trećih strana.

 Izvor: Apple

LiveText će omogućiti pretragu teksta na slikama u galeriji, a tu je još i mogućnost lokacije slušalica AirPods Pro i AirPods Max kroz Find My aplikaciju. I Safari će dobiti značajna ažuriranja koja se odnose na sinkronizaciju s Mac računalima, uz novi izgled tabova, njihovo grupiranje i pojednostavljeno sučelje.

Predstavljeno je otključavanje BMW-a putem iPhone telefona, a kroz aplikaciju se i drugim korisnicima može dodijeliti takva mogućnost. Ovo je korisno ne samo za davanje „ključa“ drugim osobama nego i kada netko zaboravi svoj ključ.

 Izvor: Apple

 Izvor: Apple

Apple iOS 15 stići će na jesen 2021. godine, nakon premijere iPhone 13 telefona i podržavat će ga svi uređaji nakon iPhone 6S telefona. To je ukupno 18 uređaja i još iPod Touch.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost