SAMO SLIKAJTE LIJEPU NAŠU Ovo ljeto očekuje se 1400 terabajta dnevnog prometa na našoj obali | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMO SLIKAJTE LIJEPU NAŠU Ovo ljeto očekuje se 1400 terabajta dnevnog prometa na našoj obali

Čak 50 posto više podatkovnog prometa prenijet će se svaki dan na Jadranu

 Izvor: Shutterstock

Kako bi se osigurala kvaliteta mobilne mreže tijekom ljetne turističke sezone na jadranskoj obali, A1 Hrvatska maksimalno je povećala mobilne širokopojasne kapacitete na Jadranu. Na više od 240 lokacija na Jadranu instalirana je dodatna radijska oprema i omogućeni su dodatni kapaciteti kojima se poboljšava kvaliteta i korisničko iskustvo na najopterećenijim lokacijama.

Primjenom umjetne inteligencije u planiranju i proširenju mrežnih kapaciteta te uz napredne metode strojnog učenja, prediktivne analize i nove tehnologije mreža se automatizirano prilagođava i optimizira za kapacitet i pokrivanje. Omogućen je maksimalni 4G kapacitet iskorištavanjem kompletnog dostupnog spektra (800/1800/2100/2600 MHz) čime su osigurani gigabitni kapaciteti.

 Izvor: A1 Hrvatska

U A1 Hrvatska očekuju da će se ovog ljeta na Jadranu dnevno trošiti 1400 terabajta podataka, što je 50 posto više nego prošlog ljeta. Pri tome se neće zanemariti niti kontinentalni korisnici.

Nađete li se u turističkim mjestima poput Opatije, Crikvenice, Selca, Dramlja, Malog Lošinja, Krka, Paga, Novog Vinodolskog, Medulina, Biograda na moru, Omišlja, Murtera, Lumbarde, Petrčana i drugih koristit ćete 4G Advanced Pro. Mislilo se i na opterećenja u trajektnim pristaništima te je poboljšano i pokrivanje i kapaciteti od Mišnjaka na Rabu, Preka na Ugljanu do Supetra i Bola na Braču, Starigrada na Hvaru, Orebića i Korčule.

beauty,red,beautiful,view,trip,adriatic,golden,season,sky,reflec Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Prednosti nadogradnje mreže osjetit će domaći korisnici ne samo u sezoni već i tijekom cijele godine. Kroz ovu nadogradnju A1 Hrvatska priprema se za uvođenje pravog 5G-a na frekvencijama 700 MHz i 3,5 GHz.

Najnovije

Mobilnost