KAKO VRIJEME LETI Windows 11 zamijenit će desetku, a uskoro će je i ukinuti | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KAKO VRIJEME LETI Windows 11 zamijenit će desetku, a uskoro će je i ukinuti

Autor Smartlife

Windows 11 donosi Start izbornik, novu poziciju ikonica na traci zadataka, novo sučelje

  Izvor: Microsoft

Windows 10 se ukida, a već su se pojavile fotografije koje otkrivaju nasljednika Windows 11 - video filmovi i fotografije otkrivaju najveći dio noviteta - čak i novi zvuk učitavanja operativnog sustava.

Microsoft je Windows 10 predstavio s “Windows kao servis“ opisom, što znači da je to trebala biti posljednja verzija operativnog sustava koja će biti kontinuirano ažurirana. Ipak, sama kompanija je početkom lipnja na svojoj web stranici objavila datum ukidanja podrške za Windows 10 - listopad 2025. godine - i tako podgrijala priče da nam stiže novi OS.

Samo nekoliko dana kasnije gotovo je izvjesno da ćemo Windows 11 upoznati vrlo brzo. Windows 11 je prvo „procurio“ na kineskom Baidu. Fotografije i video snimke pokazale su gotovo sve što Windows 11 donosi, uključujući novi Start izbornik, novu poziciju ikonica na traci zadataka, novo sučelje...

Windows 10X, koji se nikad neće pojaviti, posudio je Start meni Windows 11 operativnom sustavu i to je očigledno. Novi Start meni je pojednostavljen i više prilagođen uređajima s ekranom osjetljivim na dodir, a pomjerena je i pozicija Start gumba - na sredinu taskbara, što je vjerojatno prvi put od kada Windows postoji (Start je uvijek bio na lijevoj strani ekrana).

  Izvor: Microsoft

Live tiles tj. pločice nestaju, ali su dodani tzv. kontekstualni meniji i Windows widgeti koje znamo još od ranije. Također, primijetit ćete i zaobljene rubove prozora što će sad biti glavni izbor prilikom dizajna Windows 11 OS-a.

Iako vizualno to ne izgleda tako, najmanje novosti u svakom smislu donosi Windows Store koji bi i trebalo biti najviše promijenjen. Ovo je rana verzija Windows 11 OS-a i postoji mogućnost da ćemo novi Store vidjeti s premijerom kao na računalima.

  Izvor: Microsoft

Prema onome što je objavljeno na video snimkama i fotografijama, Windows 11 će imati veliki broj sličnosti s Windows 10X sistemom sustavom za dual-screen uređaje, što je otkazano gotovo pred samu njegovu premijeru.

Microsoft će Windows 11 predstaviti najvjerojatnije 24. lipnja na Windows događaju organiziranom online u 5 sati po našem vremenu.

  Izvor: Twitter

  Izvor: Twitter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI