SPEKTAKULARNE FOTOGRAFIJE Uzletjela je kineska svemirska letjelica s troje ljudi! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPEKTAKULARNE FOTOGRAFIJE Uzletjela je kineska svemirska letjelica s troje ljudi!

Iz provincije Gansu na sjeverozapadu Kine lansirana je svemirska letjelica s tri astronauta

 Izvor: Ju Zhenhua / Xinhua News / Profimedia

Tri kineska astronauta, Nie Haisheng, Liu Boming i Tang Hongbo u raketi su odletjeli na kinesku svemirsku postaju, a tamo će provesti tri mjeseca.

Svemirska postaja tek se gradi, a prije mjesec i pol dana poslan je prvi modul koji se nalazi na visini između 400 i 450 kilometara. Svemirska stanica ostat će u svemiru 15 godina, a sastojat će se od tri modula.

SPACE;scientific exploration;space programme;research;science and technology;CHINA;category_code_sci Izvor: GREG BAKER / AFP / Profimedia

Kina će ukupno u svemir poslati 11 misija kako bi se dovršila svemirska postaja, a još će se tri puta slati ljudi. Ova misija ima posebnu vrijednost za kinesku Komunističku partiju koja uskoro proslavlja sto godina postojanja.

Raketa Long March-2F je u svemir, iz pustinje Gobi, odvezla svemirsku letjelicu Shenzhou-12 te posadu od tri astronauta. To je prva kineska misija s posadom koja leti u novu svemirsku stanicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost