Gdje gledati susret Hrvatske i Češke? Neke zanima i smije li se snimati na stadionu u Glasgowu... | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Gdje gledati susret Hrvatske i Češke? Neke zanima i smije li se snimati na stadionu u Glasgowu...

Ako se pitate gdje gledati nogometnu utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Češke, možda vas zanima i stadion na kojem će se Euro 2020 susret odigrati

 Izvor: SashaStrekoza / Alamy / Alamy / Profimedia

Susret s Češkom igra se u petak 18. lipnja u 18 sati na stadionu Hampden u Glasgowu, a na istom mjestu slijedi i susret Dalićeve jedanaestorice najboljih protiv Škotske, u utorak 22. lipnja u 21 sat. I dok će jedni nogometnu utakmicu pratiti na velikim ekranima, bilo kod kuće, u kafiću ili na gradskom trgu, bit će i onih koji nemaju televizor. Oni utakmicu uživo mogu pratiti putem mobilne aplikacije HRTi.

Od svih 11 stadiona na kojima se igra Euro 2020, londonski je najveći te može primiti 90.000 posjetitelja. Slijedi stadion u München sa 75.000 mjesta dok škotski stadion Hampden u Glasgowu ima 51.866 mjesta.

glasgow queens park FC scottish national stadium;hampden park aerial soccer football ground;null;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Vivid Photo Visual / Alamy / Alamy / Profimedia

Provjerili smo kakva pravila vrijede na stadionu Hampden, ako imate sreće i nađete se tamo. Fotoaparati i uređaji za snimanje poput kompaktnih fotoaparata dopušteni su unutar Hampden Parka sve dok njihova upotreba ne ometa događaj ili užitak drugih gostiju. Video kamere, stativi, mono podi, selfie stickovi i fotoaparati s objektivom dužim od 3 inča (odvojivi ili neodvojivi) zabranjeni su na stadionu, svima osim medija.

U interesu sigurnosti, zaštite i prevencije od kriminala, kampus stadiona ima široku pokrivenost kamerama te se sve nadgleda 24/7.

Na glavnim događajima prevladava način plaćanja gotovinom, no dostupne su i neke mogućnosti plaćanja karticama. Izvan glavnih događaja, plaćanje karticama prihvaća se u Škotskom nogometnom muzeju, kafiću, škotskoj FA trgovini i sportskoj klinici Hampden. Na stadionu nema bankomata pa imajte to na umu.

Aerial;Hampden;Park;Stadium;Hampden Park;2014 venue;Olympic football;Olympic venue;Olympic stadium;venue;concert;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: sandy young / Alamy / Alamy / Profimedia

Alkohol se ne može donijeti na samo mjesto događaja, a javno pijenje alkohola je u Glasgowu zabranjeno. Ne može se na stadion unijeti niti boce i limenke. Međutim, za glazbene koncerte alkohol je dostupan za kupnju u barovima i na javnim kioscima.

Niti životinje nisu dopuštene, osim radnih pasa službenika. Ako imate bebu, na stadionu postoji mjesto za presvlačenje male djece. Dječja kolica i općenito kolica iz sigurnosnih razloga nije moguće unijeti na stadion. Sve torbe podliježu pregledu nakon ulaska, a velike torbe nisu dopuštene.

Što se tiče kodeksa odijevanja, ne postoje pravila odijevanja, ali za VIP goste preporučuje se smart casual. Prva pomoć je na glavnim događanjima dostupna na cijelom stadionu, a to uključuje liječnike, hitnu pomoć i prvu pomoć.

2020;background;ball;champion;championship;competitive;country;croatia;croatia vs czech republic;cup;czech;czech republic;design;euro;europe;field;flag;football;game;glasgow;group;group d;icon;international;isolated;june 2020;league;light;match;nation;national;national flag;patriot;qualified;score;scoreboard;sign;silhouette;soccer;sport;stadium;symbol;team;tournament;versus;victory;white;win;winner;world Izvor: Peter KováÄ? / Stock Budget / Profimedia

Sve zastave ili transparenti doneseni na stadion trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:
ne smiju sadržavati ilegalne / neprikladne slike ili formulacije dok držači zastave ne smiju biti duži od 1 metra. Nema posebnog ograničenja veličine, ali zastava / transparent mora biti vodootporan.

Svi izgubljeni odnosno pronađeni predmeti bit će evidentirani i pohranjeni na stadionu 48 sati prije nego što će biti prebačeni u lokalnu policijsku postaju. Pušenje, uključujući i e-cigarete, nije dopušteno nigdje na stadionu.

Za kraj, podatak da Hampden Park postoji 114 godina te da je to ujedno i najstariji međunarodni nogometni stadion na svijetu. Naziv je stadion dobio po engleskom parlamentarnom vojniku iz građanskog rata, Johnu Hampdenu koji se borio za Roundheads (Okrugle glave) u 17. stoljeću.

glasgow;commonwealth;games;2014;hampden;park;national;stadium;athletics;running;track;sports;arena;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: fraser band / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost