PROŠIRENA STVARNOST Stvaranje AR efekata uz samo 10 redaka koda | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROŠIRENA STVARNOST Stvaranje AR efekata uz samo 10 redaka koda

Tržište proširene stvarnosti do 2025. godine vrijedit će 300 milijardi dolara

 Izvor: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

U Shenzhenu u Kini održan je Better World Summit o 5G i AR tehnologiji, a na kojem je predstavljen White Paper AR Insight and Application Practice koji nudi uvid u industriju proširene stvarnosti (AR).

Na Huaweijevom događanju istaknuto je kako Huawei AR Engine, razvojna platforma usmjerena prema mobilnim uređajima, omogućuje programerima da uz samo 10 redaka koda stvaraju AR efekte, što uvelike povećava učinkovitost razvoja AR aplikacija.

AR će se najprije usvojiti u pet velikih i prioritetnih industrija: obrazovanju, društvenim mrežama, kupovini, putovanju i navigacijama te u gaming industriji, istaknuo je Bob Cai, CMO Huawei Carrier BG te dodao kako trenutna predviđanja govore kako će AR tržište vrijediti 300 milijardi američkih dolara do 2025. godine.

3d;application;ar;augmented;computer;design;designer;development;display;electronics;engine;engineer;engineering;facility;factory;future;graphics;industry;innovation;male;man;model;program;prototype;reality;software;technical;technology;virtual;vr;work;smartphone;mobile;gadget;three;people;category_code_science;category_code_&;category_code_technology Izvor: GORODENKOFF PRODUCTIONS / Sciencephoto / Profimedia

Primjena AR-a je moguća u jako puno područja, a neka od njih su brza isporuka 5G baznih stanica, predstavljanje proizvoda i rješenja osobama koje zbog Covid-19 ne mogu putovati. Huaweijev Air Photo koristi jedinstvene algoritme za pretvaranje 2D fotografije u digitalni 3D model, znatno pojednostavljujući AR 3D modeliranje likova.

headset;virtual;reality;industry;industrial;designer;software;work;factory;manufacture;augmented;development;business;warehouse;innovation;building;visualization;facility;woman;digitalization;using;female;workshop;architecture;mockup;design;application;future;technology;manufacturing;room;engineer;person;standing;glasses;engineering;ideas;technician;gestures;category_code_science;category_code_&;category_code_technology Izvor: GORODENKOFF PRODUCTIONS / Sciencephoto / Profimedia

Shenzhen je prvi grad na svijetu s punom pokrivenošću 5G SA, istaknuo je He Chengjian, direktor ureda za upravljanje komunikacijama u Shenzhenu te dodao:

„ICT usluge koje predstavlja AR mogu se usvojiti u širokom spektru industrija, uključujući industrijsku proizvodnju, e-trgovinu, tržište nekretnina, uređenje doma, kulture, sporta, turizma, zdravstva i obrazovanja. AR aplikacije postale su ključni pokretač digitalne transformacije i duboko će promijeniti proizvodne metode i način na koji živimo“.

autonomous;driverless;self-driving;two;people;car;vehicle;interior;autopilot;automatic;artificial;intelligence;vfx;augmented;reality;city;electric;navigation;technology;tech;future;futuristic;travel;road;highway;animation;automotive;computer;driving;business;male;man;senior;sitting;browsing;news;social;media;internet;gadget;device;swipe;concept;transport;transportation;caucasian;white;category_code_science;category_code_&;category_code_technology Izvor: GORODENKOFF PRODUCTIONS / Sciencephoto / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost