Garfield, debela mačka s vjerojatno najmanje pokreta, upravo slavi svoj 43. rođendan | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Garfield, debela mačka s vjerojatno najmanje pokreta, upravo slavi svoj 43. rođendan

Mačka koju karakterizira nezdravi način života mnogima je prirasla srcu, ne samo kroz crtiće i stripove nego i kroz igrice na mobitelu

 Izvor: Shutterstock

O debelom mačku Garfieldu snimljen je i film, 2004. godine, a na IMDb mu je 81.000 gledatelja dala prosječnu ocjenu 5,0 (od 10). Dvije godine kasnije uslijedio je film Garfield: A Tail of Two Kitties u kojem Jon i Garfield posjećuju Veliku Britaniju. I taj je film dobio ocjenu 5.0.

Daleko bolje Garfield se proslavio kroz stripove, a 19. lipnja u svijetu se obilježava #NationalGarfieldtheCatDay. Točno na njegov rođendan.

GARFIELD- THE MOVIE;SCENE STILL;GLUTTON;BIG EATER;BASED ON COMICS;ANIMATION (GENRE);FELINE;ANIMAL;FAMILY (GENRE);DIRT;FILTH;CAT;ANIMAL- CAT;FELIS CATUS;FOOD;FOODSTUFFS;COMEDY (GENRE);SCENE;USA FILM Izvor: TM 20 TH CENTURY FOX - Album / Album / Profimedia

19. lipnja 1978. godine u američkom stripu se po prvi put pojavio mačak Garfield. Kreirao ga je Jim Davis. Dvije godine ranije strip je imao naziv Jon. To je njegov vlasnik, Jon Arbuckle, a u stripu se pojavljuje i pas Odie. Svi oni žive u gradu Muncie sa 70.000 stanovnika, smještenom inače u američkoj državi Indiana. Inače, djed od Jima Davisa se zvao John Arbuckle, što je lik vlasnika Garfielda u stripu, a pas Odie je bio djedov stvarni ljubimac, pas beagle. Tako su i djed i pas završili u stripu.

editorial,strength,cartoon,happy,superhero,isolated,yellow,white Izvor: Shutterstock

Knjiga Garfield at Large pojavila se na listi najprodavanijih knjiga NY Timesa tijekom dvije godine, strip je preveden na sedam jezika. Recimo i kako se Garfield u Švedskoj zove Gustav.

Kao što znamo, Garfield je lijeni, drski mačak opsesivno usredotočen na hranu i kavu, naročito na lazanje, ne voli ponedjeljak niti riječ dijeta, a nije mu drago niti rano ustajanje. Voli manipulirati ljudima kako bi dobio sve što želi. Sve to radi na komičan način. Znamo da smijeh ublažava stres, snižava krvni tlak i pokreće imunološki sustav, čemu će pripomoći avanture svjetski slavnog Garfielda.

U trgovinu aplikacijama na svojem pametnom telefonu upišite samo Garfield i dobit ćete zanimljive igrice u kojima Garfield glumi glavne likove. U igri „Garfield Rush“ omiljeni mačak, Odie i Nemo moraju trčati, nakon što ga prevari mačka zvana Harry. Pri tome mora loviti zlatnike u zraku, ali i izbjegavati sudar s drugim vozilima. Uz skupljanje različitih predmeta, u igri se može jesti lazanje, špageti, napuljske pizze, hrenovke, buritos, pržena piletina…

U igrici „Garfield Snack Time“ možete neograničeno jesti sva lazanja, sve kolače i sladolede koje želite. I ne brinite na unesene kalorije. Jednostavna za igranje, ova igra je zarazna kroz šest različitih načina igranja te stotinama razina. Možete izazvati svoje prijatelje kako biste provjerili tko je najbolji tko će pomoći Garfieldu da pobijedi glad.

Ako vam se ne da igrati, lijeni ste poput Garfielda, onda pokrenite YouTube i pogledajte neku od epizoda crtića Garfield i prijatelji.

Garfield i prijatelji
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost