Prvi softverski zasnovan neuronski video dekoder na komercijalnom pametnom telefonu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Prvi softverski zasnovan neuronski video dekoder na komercijalnom pametnom telefonu

Qualcomm je demonstrirao HD video koji se na čipsetu Snapdragon 888 dekodira u stvarnom vremenu pri 30+ sličica u sekundi

 Izvor: Youtube

Neuronski video dekoder u stvarnom vremenu radi u HD formatu 1280x704 piksela. Umjetna inteligencija (AI) je u pozadini, a Qualcomm već dugo vremena predviđa da će AI postati sveprisutan, omogućujući uređajima da percipiraju, rasuđuju i poduzimaju inteligentne radnje na temelju svijesti o situaciji.

Nekad se većina ljudi pitala o vrijednosti umjetne inteligencije i što ona može učiniti. Poboljšat će gotovo svako iskustvo, povećati ili zamijeniti konvencionalne algoritme, pa čak i riješiti probleme koji se smatraju nerješivima.

Qualcomm AI Research predstavlja što je moguće s AI tehnologijom demonstrirajući prvi HD neuralni video dekoder na svijetu pokrenut u stvarnom vremenu na komercijalnom pametnom telefonu.

Video tehnologija revolucionirala je način na koji stvaramo i konzumiramo medije. Napredak u kompresiji videozapisa, koji pruža poboljšanu kvalitetu videozapisa s manje bitova, doveo je do širokog usvajanja video zapisa na širokom spektru uređaja i usluga.

Očekuje se da će do 2022. godine čak 82% internetskog prometa biti video. S eksplozivnim rastom video prometa, poboljšanja tehnologije video kodiranja presudna su za pružanje zabave, jačanje suradnje i transformiranje industrije u sljedećim godinama.

 Izvor: Youtube

Qualcomm predviđa da će, zbog sve veće potražnje za videom, budući kodeci imati sljedeće značajke:

• Izravna optimizacija mjerenja brzine prijenosa i perceptivne kvalitete
• Pojednostavljeni razvoj kodeka
• Unutarnji masivni paralelizam
• Učinkovito izvršavanje i mogućnost ažuriranja na ugrađenom hardveru
• Ažuriranja kodeka koja se mogu preuzeti.

Video kodeci neuronske mreže mogu pružiti sve ove značajke. Konkretno, mogu raditi na AI hardverskim akceleratorima razvijenim za druge AI aplikacije, a mogu omogućiti i mnogo učinkovitiju paralelizaciju kodiranja entropije.

Potaknuti tim potencijalom, tijekom posljednjih nekoliko godina aktivno se istražuju neuronski video kodeci, pokazujući impresivne kompresijske performanse i smanjujući jaz u odnosu na konvencionalne kodeke.

U Qualcommovoj video demonstraciji 1280 x 704 videozapis, koji je vrlo blizu HD 720p, dekodira se brzinom od 30+ sličica u sekundi na komercijalnoj snazi pametnog telefona pomoću procesora Qualcomm Snapdragon 888. Konkretno, paralelno entropijsko dekodiranje radi na CPU-u, a mreža dekodera je ubrzana na 6. generaciji Qualcomm AI Engine.

CVPR 2021: Real-time neural video decoding on a mobile device
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost