GOOGLE IMA VELIKI PROBLEM Aplikacije ne rade! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE IMA VELIKI PROBLEM Aplikacije ne rade!

Kako riješiti posljednji problem koji se upravo pojavio na Android telefonima?

 Izvor: Amlan Mathur / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogobrojni korisnici Android telefona prijavljuju probleme s aplikacijama na njihovim uređajima. Aplikacije se ruše, same od sebe. Problem izgleda izaziva više aplikacija koje su već instalirane na Android telefonima, a najviše prijava je bilo za aplikaciju Google app. I druge usluge kao što su Podcasts i Assistant imaju iste probleme.

Da stvari budu gore po korisnike Android uređaja, izgleda da se ovaj problem pojavljuje na različitim telefonima, od samih Pixel uređaja (telefoni kompanije Google) pa do telefona kompanija Samsung, Motorola, itd... Korisnici koji su prijavili grešku na Android sustavu istaknuli su da im se pojavljuje poruka "Google keeps stopping" (Google se stalno zaustavlja).

 Izvor: Twitter

Na društvenoj mreži Twitter pojedini korisnici su prijavili da su popravili problem tako što su restartali svoj telefon (soft reboot), ali to nije svima pomoglo. Nakon nove verzije 12.23.16.23 Google aplikacije korisnici su počeli prijavljivati probleme.

Google je brzo reagirao i izbacio je Google app 12.24 beta verziju koja navodno ispravlja sve probleme, prenosi 9to5Google. Dakle, možete instalirati novu verziju, ali i deinstalacija posljednjeg ažuriranja trebala bi da riješi problem.

Posjetite Apps ili Applications u podešavanjima (Settings), pronađite Google app i izbrišite posljednje ažuriranje tako što ćete u gornjem desnom kutu kliknuti na tri tačke pa na Uninstall updates.

Nemate li spomenute probleme, isključite automatsko ažuriranje Googleovih aplikacija iz Google Play Store trgovine bar na neko vrijeme dok kompanije ne riješi sve probleme. Prije nekoliko mjeseci Android telefoni su imali sličan problem s aplikacijama, a za to je bio kriv WebView sustav. Google još uvijek nije otkrio u čemu je problem ovog puta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost