DEBAKL MARVELOVIH OSVETNIKA U novoj igrici uočen ozbiljan sigurnosni propust! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DEBAKL MARVELOVIH OSVETNIKA U novoj igrici uočen ozbiljan sigurnosni propust!

Nova video igra o Osvetnicima doživjela je pravi debakl

 Izvor: Playstation

Popularni heroji iz strip univerzuma Marvel našli su se u nezgodnoj situaciji, najblaže rečeno. Nova greška (bug) otkriva IP adresu u video igri Marvel's Avengers, što bi vas moglo natjerati na prestanak streaminga.

Novi trend u industriji video igara je da se naslovi plasiraju na tržište iako nisu ni približno završeni. Najbolji primjer takve prakse u prethodnoj godini je Cyberpunk 2077, ali mnogi nisu obratili pozornost na video igru Marvel's Avengers koja se s malo toga može pohvaliti.

Nova video igra o Osvetnicima to jest popularnim herojima iz strip univerzuma Marvel doživjela je pravi debakl. Pri samom kraju 2020. godine Square Enix je prijavio gubitak od 48 milijuna dolara. Ovakav neuspjeh nije spriječio studio Crystal Dynamics da i dalje podržava tu igru a novim patchevima. Upravo jedan takav patch izavao je ogroman sigurnosni propust i veliki potencijalan problem.

Marvel's Avengers - Once An Avenger Gameplay Video | PS4
Izvor: Youtube

Naime, igrači su prijavljivali da se njihova IP adresa pojavljivala na samom ekranu. Još uvijek nije jasno da li je ovaj bug limitiran na određenim konzolama i računalima, ali je poznato da nisu svi igrači pogođeni ovom greškom.

Novinar portala Forbes, Paul Tassi je na svom Twitter profilu podijelio informaciju da se i njemu ova greška dogodila te da je Marvel's Avengers otkrio osobne informacije na samom dnu ekrana. On je ovaj problem okarakterizirao kao "jedan od najgorih bugova koje je ikada vidio".

 Izvor: Twitter

Ubrzo se oglasio i službeni Twitter profil ove video igre koji je potvrdio da postoji problem i koji je apelirao na sve one koji igraju ovu igru da istu ne streamaju! Ispisivanje IP adrese predstavlja ogroman rizik pa se nerijetko događalo da popularni streameri budu žrtve "swattinga".

IP (Internet protokol) je jedinstven skup brojeva uz pomoć kojih se može identificirati individualno računalo ili neki drugi uređaj na internetu. Poput vaše online internet adrese koja je povezana s fizičkom lokacijom uređaja kojeg koristite. S IP adresom hakeri mogu pokrenuti DDoS napade, blokirati određene internetske stranice i usluge...

Marvel's Avengers | Launch Trailer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost