Prvi aparat za kavu koji prati oči predstavljen je na MWC-u | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Prvi aparat za kavu koji prati oči predstavljen je na MWC-u

U Barceloni se održava MWC 2021, a jedna od inovacija je beskontaktno rješenje prilikom odabira kave

 Izvor: Shutterstock

66% potrošača radije koristi beskontaktna rješenja nego ona koja zahtijevaju direktni kontakt. Virus COVID-19 promijenio je značenje riječi poput zdravlje i sigurnost te je izbjegavanje direktnog kontakta mnogima već prešlo u naviku.

Sada više volimo koristiti rješenja koja ne traže fizički kontakt u svakodnevnim transakcijama - danas 66% potrošača radije koristi svoje mobilne aplikacije na mjestima kao što su fizičke trgovine ili banke.

 Izvor: Azkoyen

MWC sajam u Barceloni savršeno je mjesto za demonstriranje potencijala 100% nekontaktne tehnologije. Irisbond i Azkoyen Group predstavili su inovativni pilot projekt prvog aparata za kavu koji se nadzire samo okom. Irisbond je pionirska tvrtka specijalizirana za tehnologiju praćenja očiju, a Azkoyen Group vodeća je španjolska tehnološka multinacionalna tvrtka koja nudi automatizirane proizvode i usluge dizajnirane da ljudima ponude jedinstvena iskustva u svakodnevnom životu.

 Izvor: Azkoyen

Azkoyenov uređaj u koji je integrirana inovativna tehnologija je model Vitro M5, automatski aparat za kavu. Azkoyen je razvio Vitro M5 u suradnji s inženjerskim tvrtkama specijaliziranim za svježe mlijeko.

Inovativna tehnologija mikro ubrizgavanja zraka (MIA), koju je patentirao Azkoyen, omogućuje pripremu kave kao da ste najbolji barista. U razvoju ovog aparata korištena je tehnologija praćenja očiju - korisnik odabir kave obavlja samo pogledom, ne dodirujući ništa.

 Izvor: christiangarciaph/chris

Zahvaljujući ovom projektu moguće je vidjeti kako tehnologija praćenja očiju nudi nova sredstva za interakciju i komunikaciju s okolinom. Kroz napredne softverske algoritme temeljene na umjetnoj inteligenciji, zajedno s hardverom, pogled se pretvara u alat za pristup informacijama na prirodan, intuitivan i hands-free način, kao i za potpunu kontrolu zaslona.

 Izvor: christiangarciaph/chris

U radu se koristi infracrvena tehnologija praćenja oka, snima se korisnikov pogled te na taj način tehnologija može izračunati točnu točku u koju korisnik gleda prilikom odabira opcija na aparatu za kavu. Ono što je bitno za istaknuti je da ova tehnologija praćenja očiju ni u kojem slučaju ne zahtijeva korisničke podatke pa se ne pohranjuju osobni podaci. Ipak, za sada je ovo samo prototip u naprednoj fazi razvoja.

 Izvor: Azkoyen

 Izvor: christiangarciaph/chris

 Izvor: christiangarciaph/chris

 Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost