Translate je aplikacija svih aplikacija za prijevod, ali nije jedina | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Translate je aplikacija svih aplikacija za prijevod, ali nije jedina

Autor Ivan Vukić

Kako se na njemačkom kaže Smartlife, ili pak na mađarskom, tamilskom, zulu, japanskom...

  Izvor: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia

Najjednostavniji način za odgovor nudi već godinama Google Translate odnosno Google Prevoditelj koji će prevesti što god poželite. Može to biti samo jedna riječ, rečenica, fraza ili pak poprilično dug tekst.

 sentence;technology;screen;app;application;digital;display;smartphone;phone;mobile;play store;Google Translate;symbol;android;online;logo;icon;information;cellphone;sign;black;device;table;desk;wood;office;timber;wooden;workspace;brown;background;flat lay;object;copy space;nobody;top view;closeup;close up;smart phone;store;page;download;dark;tool;google;translate;scan;text;language;word;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Maor Winetrob / Alamy / Alamy / Profimedia

Uz Google Translate možete prevoditi i usmjeravanjem kamere prema nekom tekstu, a možete i komunicirati kroz dijalog s osobom ispred sebe. Ili pak izgovoriti tekst. Mogućnosti su brojne. Nas zanima kakva je situacija s drugim aplikacijama, mogu li se još neke aplikacije za prijevod preporučiti.

Hrvatski-Engleski Prevoditelj aplikacija je besplatna za preuzimanje, a namijenjena je za ljude koji studiraju strani jezik (putnici, studenti i svi koji povećavaju razinu znanja jezika). Sučelje je vrlo jednostavan i lagano za korištenje, a nudi se popis favorita te povijest kao i koroštenje offline, bez pristupa internetu. Kroz aplikaciju se mogu koristiti prijevodi riječi i fraza te unositi glasovni prijedlozi za prijevod.

 Hrvatski-Engleski Prevoditelj
Hrvatski-Engleski Prevoditelj
Izvor: Google

Aplikacija Prevoditelj Scanner kamere prevodi fotografije i tekstualne dokumente u bilo kojem formatu. Kompatibilna je s formatima u PDF, DOC, PNG, JPG itd. Nadalje, ova aplikacija omogućuje obrezivanje vaše slike ili fotografije.

Fotografirajte bilo koji dokument, jelovnik, časopis ili fotografije i dobit ćete prijevod na više od 80 jezika. Omogućena je povijest prijevoda promjena veličine fonta teksta.

 Prevoditelj Scanner kamere
Prevoditelj Scanner kamere
Izvor: Google

Znate li koji se jezici najviše govore u svijetu?

Prema Ethnologue (prenosi Statista), kineski (i sve njegove sorte poput mandarinskog i vu) daleko je najkorišteniji jezik na svijetu s 1,31 milijardi govornika. To je otprilike 16 posto svjetske populacije. Postoji između 7 i 13 glavnih regionalnih skupina kineskog jezika, a mandarinski je jezik najviše zastupljen (898 milijuna govornika).

Sljedeći jezik je španjoski, a drugi najrasprostranjeniji jezik govori se u Španjolskoj i Južnoj Americi te ima ukupno 460 milijuna govornika. Engleski jezik je treći s 379 milijuna osoba koje ga koriste dok je hindi četvrti s 341 milijun.

Slijedi arapski s 319 milijuna. Arapski jezik uključuje 19 različitih podvrsta, a najviše se govori egipatski arapski sa 64,5 milijuna govornika te alžirski arapski s 29,3 milijuna govornika. Na listi je i bengali jezik s 228 milijuna, portugalski s 221 milijuna, ruski sa 154 milijuna osoba koje ga koriste, a japanski govori 128 milijuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI