STIŽU MOĆNE KARTICE Snižene su cijene grafičkih kartica nVidia | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽU MOĆNE KARTICE Snižene su cijene grafičkih kartica nVidia

Autor Smartlife

nVidia će već u srpnju povećati proizvodnju RTX 3060 modela

  Izvor: Shutterstock

Kompanija nVidia je otkrila da će povećati proizvodnju i ponudu GeForce RTX 3060 grafičkih kartica, a takva odluka kompanije je stigla nakon što su ranije obavijestili javnost da će starija RTX 2000 serija grafičkih kartica biti smanjena uslijed sve veće potražnje novog Ampere hardvera.

Konačno su se smanjile i cijene pojedinih grafičkih karti, a najveće zasluge za to ima odluka Kine. Grafička kartica RTX 3060 je bila primamljiva svima onima koji rudare kriptovalute zbog relativno niske cijene, zbog čega je nVidia limitirala moć rudarenja (hash rate) iste.

  Izvor: nVidia

Ipak, nije prošlo puno vremena i ubrzo je pronađen način kako da se zaobiđe limitator brzine, prenosi TechRadr. Cijena GPU-a u Kini je snižena za čak dvije trećine, a upravo se Asus RTX 3060 ističe na tom polju.

Taj je model koštao oko 2.100 dolara u svibnju, a trenutno je cijena pala na 730 dolara (pad od 65%). Ipak, RTX 3060 još uvijek nije na svojoj realnoj cijeni, a nVidia je na predstavljanju otkrila da će ta grafička kartica koštati svega 329 dolara. Nestašica komponenti i čipova je značajno utjecala na povećanje prodaje grafičkih kartici, a jedan od razloga je rudarenje kriptovaluta.

  Izvor: Shutterstock

Preprodavači su koristili razne metode kako bi nabavili RTX 3060 pa su potom isti GPU prodavali po znatno većoj cijeni. Oni su koristili botove kako bi prije svih ugrabili i ono malo zaliha što je tada bilo dostupno. Kakva će situacija biti s ostalim modelima i grafičkim karticama to još uvijek nije poznato.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI