ZNATE LI KOJI SU NAJVEĆI OTOCI NA SVIJETU Što biste radili na pustom otoku | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZNATE LI KOJI SU NAJVEĆI OTOCI NA SVIJETU Što biste radili na pustom otoku

Autor Krunoslav Ćosić

Otoci oduvijek griju maštu mnogim piscima, scenaristima, ljudima koji smišljaju video igre

  Izvor: Google

Od 1244 otoka, otočića, hridi i grebena u Hrvatskoj, samo njih 67 je naseljeno. Naš najveći otok je Cres, a slijede Krk, Brač, Hvar, Pag. Oni koji su nekad davno išli u školu učili su da je Krk najveći otok, ali novijim mjerenjima došlo se do zaključka da je to ipak Cres.

Najviše otoka u svijetu ima Švedska – 221.800, slijedi Finska sa 188.000 dok je na trećem mjestu Norveška s 55.000 otoka, pokazuju podaci Worldatlasa, a prenosi Statista. Znate li koji su najveći otoci u svijetu?

 above;aerial;altitude;archipelago;bay;blue;coast;coastal;coastline;day;environment;europe;fields;forest;grass;green;island;islands;lake;land;landscape;lush;malar;malaren;natural;nature;ocean;outdoor;outdoors;outside;peninsula;rural;scandinavia;scenic;sea;seascape;shore;summer;sweden;view;village;water Izvor: Sebastian Szemplinski / Panthermedia / Profimedia

Grenland je najveći otok na svijetu s površinom od 2.166.086 kvadratnih kilometara. Za ovaj otok nedavno je interes pokazao bivši američki predsjednik Donald Trump, poželjevši ga kupiti za SAD, ali otok nije na prodaju, jasno mu je poručeno iz Danske. Otok je danski autonomni teritorij.

 3D render;Earth;Europe;Greenland;Iceland;astronomy;globe;illustration;map;north Atlantic;orbit;orbiting;planet;realistic;region;satellite;science;space;weather;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Tomas Griger / Alamy / Alamy / Profimedia

Drugi najveći otok je Nova Gvineja (Grenland je više nego dvostruko veći), a zauzima površinu od 785.753 km2. Treći je Borneo sa 743.330 km2, četvrti Madagaskar (587.041 km2), a zatim slijede Baffin otoci (507.451 km2), Sumatra (473.481 km2), Honshu (227.960 km2), Viktorijini otoci (217.291 km2).

Na devetom mjestu je Velika Britanija s površinom od 209.331 kvadratnih kilometara dok je na desetom mjestu Otok Ellesmere s površinom od 196.235 km.

  Izvor: Statista

Poželite li živjeti na nekom pustom otoku? Ili tamo želite otići samo u svojoj mašti? Zašto ne isprobate neke od mobilnih igara.

Paradise Island 2: Hotel Game naziv je igre ocijenjene ocjenom 4,5, zahtijeva Android 4.4 i novije verzije, a glavni featuresi u igri su:

• Izgradite više od 300 zgrada nacrtanih u jedinstvenom stilu i napravite najbolje hotelsko carstvo
• Poboljšajte i razvijte svoj obiteljski otok, pozovite i zabavite goste i zaradite ogroman novac da biste postali vrhunski hotelski tajkun
• Pomozite i nahranite životinje u opasnosti, izgradite svoje odmaralište u skladu s prirodom
• Sudjelujte u natjecanjima protiv prijatelja i drugih gradskih menadžera
• Posjetite otoke prijatelja kako biste pronašli skrivene predmete i primili darove

Započnite sa slamnatim kolibama koje pružaju atmosferu seoskog života na otoku, gradite svoj put prema cjelovitom hotelskom carstvu s elitnim obiteljskim smještajem s 5 zvjezdica. Pretvorite cijeli otok u zabavni park prepun vožnji, kafića i virtualnih seljana, pružajući svojim gostima osjećaj seoskog života.

Family Island - Farm game adventure druga je igrica koju preporučujemo za igranje. Kakav bi bio vaš život bez moderne tehnologije na pustom otoku? U ovoj uzbudljivoj avanturističkoj igri zaronite u jednostavnost iskonskog svijeta s modernom obitelji iz kamenog doba. Family Island je seoska igra puna neočekivanih preokreta i zadivljujuće avanture.

  Izvor: Google

U igri pomozite obitelji da preživi na pustom otoku, istražite divlje teritorije i krenite u uzbudljivu avanturu na nove otoke, izgradite svoj mali grad usred oceana. Otvorite svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i uzgajajte usjeve te trgujte s drugim likovima. Farmu možete ukrasiti s ukrasima kako biste uživali u avanturi kao u kamenom dobu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI