Pandemija je promijenila važnost i relevantnost videokonferencija | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pandemija je promijenila važnost i relevantnost videokonferencija

Autor Krunoslav Ćosić

Tjedan dana nakon globalnog lockdowna, 62 milijuna korisnika preuzelo je aplikacije za videokonferencije

  Izvor: Dell Technologies

Posao na daljinu prihvatili smo kao nešto uobičajeno zbog čega ćemo se zasigurno i dalje uvelike oslanjati na videokonferencije, kao jedan od glavnih kanala komunikacije. Očekuje se da će tržište videokonferencija do 2026. godine premašiti prihod od 50 milijardi američkih dolara.

Za videokonferenciju bitna je web kamera. Jedan od zanimljivijih modela je nova Dell UltraSharp 4K kamera s devet tehnologija koje čekaju patent. Ova kamera je u potpunosti usmjerena na kvalitetu slike, inteligenciju i besprijekorno korisničko iskustvo.

  Izvor: Dell Technologies

Vizija tvrtke Dell Technologies započela je s usporedbom kvalitete slike digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparata s jednim objektivom (DSLR), koje koriste profesionalci i ljubitelji fotografije. Dizajnerski i inženjerski timovi tada su si postavili za izazov razviti web kameru koja pruža DSLR kvalitetu slike, a koja je istovremeno i inteligentna te jednostavna za upotrebu.

  Izvor: Dell Technologies

Dell UltraSharp web kamera odlikuje se velikim 4K Sony STARVIS CMOS senzorom i objektivom s više elemenata koji hvata više svjetlosti te samim time pruža kristalno jasan video. Redukcija 3D/2D video šuma automatski uklanja zrnastu sliku čime osigurava da dobro izgledate čak i pri slabijem osvjetljenju.

Ovu web kameru krase razne inteligentne značajke poput automatskog kadriranja koje koristi umjetnu inteligenciju (AI) kako bi korisnici bili u fokusu svakog kadru. Korisnici također na raspolaganju imaju 5x digitalni zoom kao i prilagodbu vidnog polja od 65°, 78° i 90° kako bi se uvijek prikazali u svom najboljem izdanju.

  Izvor: Dell Technologies

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Sadrži Windows Hello značajku koja omogućuje brzu i sigurnu prijavu pomoću prepoznavanja lica. Ugrađena je i značajka Dell ExpressSign-in za rad u paru s Dell računalima. To znači da proximity senzori na web kameri prepoznaju prisutnost korisnika dok se približava i automatski se odjavljuju kad se odmakne.