SRAZ ČETIRI NOGOMETNA DIVA Tko će u finale u kojem su do sada najviše uspjeha imali… | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SRAZ ČETIRI NOGOMETNA DIVA Tko će u finale u kojem su do sada najviše uspjeha imali…

Autor Davor Dakić

Hrvatska više nije prisutna na Euro 2020, ali to ne znači da nam nogomet i dalje nije jedna od najbitnijih stvari u životu

  Izvor: Shutterstock

Italija i Španjolska te Engleska i Danska polufinalisti su Europskog prvenstva u nogometu koje se ove godine održava u 11 europskih gradova, a vrhunac će biti na engleskom stadionu Wembley koji prima 90.000 gledatelja. To je inače drugi najveći nogometni stadion u Europi, a veći od njega je Barcelonin Camp Nou – kapacitet mu je 99.354 mjesta.

 play,country,spain,symbol,euro,game,flag,nation,competition,ital Izvor: Shutterstock

Polufinalni susreti igraju se 6. i 7. srpnja s početkom u 21 sat na HTV2 i Hrvatskom radiju 2 te na platformi HRTi putem koje utakmice možete gledati i na svojem pametnom telefonu, tabletu, prijenosnom računalu i desktop računalu. Italija i Španjolska prve su na redu, a dan poslije slijedi susret između Engleske i Danske.

Finale se igra u nedjelju 11. srpnja 2021. u 21 sat, a koje će dvije ekipe odigrati povijesnu utakmicu nitko u ovom trenutku ne zna. Naravno, „neki znaju“…

 professional sport,arena,ball,football stadium,night lighting in Izvor: Shutterstock

Zanima li vas koje su zemlje do sada najviše puta sudjelovale u finalu Europskog nogometnog prvenstva koje se održava od 1960. godine? Njemačka i Španjolska po tri su puta osvajale titule europskih prvaka. Ipak, Njemačka je u prednosti pred Španjolcima jer su još tri puta sudjelovali u finalu te toliko puta izgubili. Dakle, Nijemci su u finalu sudjelovali šest puta, a tri puta su bili prvaci. Španjolci su u finalu bili ukupno četiri puta, a tri su puta postali prvaci.

Slijede Francuzi koji su u tri finalna nastupa dva završili pobjedom, a jedan su izgubili. SSSR je od četiri finala samo jednom bio prvak, a Italija je od tri finala jednom pobijedila te dva puta izgubila. Portugal ima jednu titulu i jednu izgubljenu utakmicu u finalu.

 country,nation,poland,competition,participant,russia,white,swede Izvor: Shutterstock

Četiri zemlje su po jednom bile u finalu i pobijedile: Čehoslovačka, Grčka, Nizozemska i Danska. Jugoslavija je u finalu bila dva puta i oba puta izgubila utakmice dok su Belgija i Češka po jednom odigrale finalnu utakmicu i izgubili.

Dakle, ako u finalu završi Španjolska i pobijedi, zauzet će prvo mjesto s četiri osvojene titule europskih prvaka u nogometu. Italiji bi to bio drugi osvojeni naslov te bi zauzeli treće mjesto po uspješnosti, a također bi i Danska došla u sam vrh. Engleska bi kao pobjednik po prvi put ušla na listu.

Napunite bateriju svojeg pametnog telefona i svakako pogledajte još tri odlične utakmice koje nas očekuju na Euro 2020.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI