ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Sutra je Svjetski dan čokolade | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Sutra je Svjetski dan čokolade

Autor Krunoslav Ćosić

U Zagrebu na jednom mjestu možete saznati sve o mnogima najdražoj stvari na svijetu – čokoladi, a mi istražujemo i drugu (tech) stranu

  Izvor: Martin Novak / Panthermedia / Profimedia

7. srpnja Svjetski je dan čokolade. Prilika je to da se ukratko prisjetimo najbitnijih činjenica vezanih uz čokoladu. Najveće inovacije u proizvodnji čokolade su se dogodile za vrijeme industrijske revolucije u 19. stoljeću. Tehnologija parnog stroja je tek omogućila da se proizvedu prve pločice čokolade.

Čokolada, poput gaminga i pametnih telefona, mnogima donosi zadovoljstvo u životu. Nije dokazano da čokolada stvara fizičku ovisnost, iako izaziva proizvodnju serotonina i lučenje endorfina, baš kao neka opojna sredstva.

Mi se pitamo padne li čokolada na pametni telefon ili tipkovnicu, koje je najpraktičnije rješenje za čišćenje? U Zagrebu postoji Muzej čokolade kojem smo postavili mnoga pitanja, a odgovori slijede sutra na Smartlife.hr, na Svjetski dan čokolade. Pronašli smo i zanimljivu mobilnu aplikaciju s čokoladnim receptima (Chocolate Recipes). Nekima će dobro doći i aplikacija koja mjeri potrošene kalorije.

Do tada ne propustite saznati koje su zemlje imale najviše uspjeha na europskim nogometnim prvenstvima, gdje pogledati preostale tri utakmice na Euro 2020 te čemu služi kaciga s laserskom terapijom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI