USPONI I PADOVI IGRAĆIH KONZOLA Od Nintenda 64 do Switch konzole | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USPONI I PADOVI IGRAĆIH KONZOLA Od Nintenda 64 do Switch konzole

Autor Ivan Vukić

Nintendove igraće konzole od 1998. godine do 2021.

  Izvor: Wachirawit Iemlerkchai / Alamy / Alamy / Profimedia

Nintendo Switch trenutno je u usponu te je pitanje kad će se dogoditi neminovni pad kakav su imale prethodne igraće konzole.

 nintendo;wii;screen;monitor;human;computer;game;console;equipment;uk;shop;scotland;edinburgh;playing;demonstrating;industry;technology;30s;thirties;adult;woman;female;caucasian;white;two;pair;duo;december;2006;person;people;technological;industrial;games;demonstration;boxing;remote;wireless;controller;electronic;electronics;gaming;launch;product;motion;sensing;device;entertainment;trade;market;women;control;7th;generation;retail;commerce;united;kingdom;britain;british;scottish Izvor: GUSTOIMAGES / Sciencephoto / Profimedia

Japanski gigantski div svoju je konzolu Switch predstavio 2017. godine, a sudeći po grafu koji predstavlja prodaju čini se kao da im nema kraja. Svemu dođe kraj, a dok Switch dođe do svojeg vrhunca idemo unatrag, prema 1998. godini.

Nintendo 64 u trenutku početka prodaje ostvario je najveći bum, a u sljedećem stoljeću nešto slabije prodavao se Nintendo Gamecube s vrhuncem prodaje 2003. godine.

 nintendo switch;nintendo;switch;console;game;device;flat lay;play;gadget;background;mockup;mock up;wood;template;blank;screen;display;portable;design;gaming;concept;technology;hybrid;entertainment;controller;electronic;computer;toy;digital;fun;leisure;lifestyle;control;video;joystick;joy;tablet;wooden;wireless;copy space;gamepad;videogame;joypad;pad;tech;object;illustrative;editorial;top view;above Izvor: Aliaksei Verasovich / Panthermedia / Profimedia

Nintendo Wii U nije baš dobro prošao u periodu od 2013. do 2017. Prijevremeno umirovljenje bilo je neminovno, a onda je stigao Switch. U to vrijeme Nintendo nije pratio ono što rade Microsoft Xbox i Sony PlayStation te njihov (uspješan) način poslovanja nego je krenuo s vlastitim načinom i pristupom.

Kockanje koje je sa Switch, kao hibridnom konzolom koja kombinira kućnu i ručnu konzolu, napravio Nintendo itekako se isplatilo. Niti jedna druga Nintendova konzola nije imala bolji početak prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama, a s gotovo 85 milijuna prodanih jedinica to je druga najuspješnija konzola koju je Nintendo ikad napravio.

 wii u;person playing computer game;nintendo wii u wii u wiiu person playing wii u person playing computer game;people;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Matthew Clarke / Alamy / Alamy / Profimedia

U fiskalnoj godini koja je završila 31. ožujka 2021. tvrtka je prodala 28,8 milijuna Switch jedinica, što je više nego što je Nintendo uspio prodati na vrhuncu uspješne Wii ere koja se dogodila u 2009. godini, a zatim je uslijedio pad te prestanak prodaje.

2002. godine počela je prodaja konzole Nintendo Gamecube, vrhunac je imala u sljedećoj godini, a zatim pada prodaja te 2007. godine stvar spašava Nintendo Wii.

  Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI