UPOZORENJE IZ MICROSOFTA Windows PrintNightmare greška zahtijeva hitnu reakciju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UPOZORENJE IZ MICROSOFTA Windows PrintNightmare greška zahtijeva hitnu reakciju

Autor Smartlife

Microsoft objavio upozorenje svim korisnicima i pozvao na nadogradanju operativnog sustava

  Izvor: Martin Carlsson / Alamy / Alamy / Profimedia

Sigurnosni istraživači otkrili su novu Windows ranjivost koja je proglašena kritičnom i zbog koje je reagirala i sama kompanija Microsoft. Problem je što su istraživači nenamjerno objavili korak po korak uputstvo kako se iskorištava PrintNightmare greška u okviru Windows Print Spooler servisa.

Windows Print Spooler omogućuje većem broju korisnika pristupa istom printeru. Stručnjaci su krajem svibnja objavili da su pronašli ovu grešku i uputili je kompaniji Microsoft na popravak. Međutim, putem GitHub i drugih siteova objavljena su uputstva kako se točno može iskoristiti uočena greška prije nego što je ona bila zakrpana.

  Izvor: Marko Čavić

Microsoft je reagirao priopćenjem o problemu u kojem stoji da hakeri, koristeći se njime, mogu preuzeti kontrolu nad računalom, brisati i instalirati fileove pa čak i dodati nove korisnike računala i neke druge stvari.

Istim putem Microsoft je pozvao sve korisnike od verzije Windows 7 na više da odmah ažuriraju svoja računala putem Windows Update servisa kako bi se riješili potencijalno ozbiljnog problema. Kako se također navodi u priopćenju Windows Server 2016, Windows 10 1607 i Windows Server 2012 dobit će zakrpu brzo i oni trenutno ne mogu ažurirati svoj sustav te riješiti grešku.

Kako biste ažurirali svoje Windowse kliknite na Start >Settings >Windows Update i preuzmite zakrpu. Napominjemo da preview verzija Windows 11 operativnog sustava još uvijek nije zaštićena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI