RICHARD BRANSON JE USPIO PRESTIĆI JEFFA BEZOSA Prvi komercijalni let u svemir | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RICHARD BRANSON JE USPIO PRESTIĆI JEFFA BEZOSA Prvi komercijalni let u svemir

Autor Smartlife

Milijarder Branson je Astronaut 001 i spreman je voditi ljude u svemir, nakon povijesnog leta do ruba Zemljine orbite

  Izvor: Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia

Richard Branson upisao se u nešto poput knjige dojmova prvog leta njegovom Virgin Galactic kompanijom kao “Astronaut 001 obučen da oduševi“. On je s još tri člana posade odletio do ruba svemira prvim komercijalnim letom, samo par dana prije nego što će to učiniti bivši vlasnik Amazon kompanije, u svojoj Blue Origin raketi.

 Jeff Bezos, Richard Branson
Jeff Bezos, Richard Branson
Izvor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Branson, koji ima 70 godina i više od desetljeća čeka na ovaj let, uspješno je sletio u Novi Meksiko nakon leta nazvanog Unity 22, što je bio četvrti testni let ove kompanije. Nakon što se raketa odvojila od nosača na 45.000 stopa iznad tla (oko 14 kilometara u zraku) dostigla je više od 86 kilometara iznad Zemlje i zatim započela spuštanje.

Po uspješnom povratku na Zemlju uslijedilo je slavlje, a svoje čestitke su Bransonu i ekipi putem društvenih mreža uputili Elon Musk te mnoge druge poznate osobe iz SAD-a i širom svijeta.

 SCIENCE;science and technology;US;SPACE;TOURISM;BEZOS;BRANSON;category_code_sci Izvor: Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia

Posjet rubu svemira je, kako kažu članovi posade, izgledaoo i završio savršeno, Richard Branson je najavio i prve komercijalne letove na istoj ruti od početka 2022. godine. Prvi putnik bit će izabran u velikoj nagradnoj igri koja je pokrenuta, a ostali će morati platiti, iako cijena putovanja još uvijek nije poznata.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi punoljetni stanovnici planete koji su cijepljeni protiv korone.
Pobjednik će biti poznat 29. rujna ili nakon tog datuma, a prijave traju do 1. rujna. Sretni dobitnik će dobiti i mogućnost obilaska "svemirske tvornice" Richarda Bransona u Novom Meksiku, a ekscentrični milijarder obećava i puno čokolade na tom obilasku, koji će osobno voditi.

Na kraju recimo da je na lansiranje rakete Branson stigao biciklom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI