NERASPAKIRANA VERZIJA VIDEO IGRE Super Mario 64 prodan na aukciji za rekordan novac | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NERASPAKIRANA VERZIJA VIDEO IGRE Super Mario 64 prodan na aukciji za rekordan novac

Autor Smartlife

Najskuplja video igra svih vremena je Super Mario 64

  Izvor: Nintendo

Za čak 1,5 milijuna dolara prodana je na aukciji potpuno nova, zapakirana video igra Super Mario 64. Najskuplja je to video igra ikada prodana. Izašla je 1996. godine za konzolu Nintendo 64, a ujedno je bila i jedna od najvažnijih 3D platformi u to vrijeme.

Aukcijska kuća koja je organizirala aukciju otkrila je da postoji "manje od pet kopija" koje su u tako dobrom stanju. Prije Super Mario 64 na istoj aukciji je originalna Legend of Zelda video igra prodana za 870.000 dolara te je i ovaj naslov za NES konzolu bio jedan kratak period najskuplja igra svih vremena.

  Izvor: Twitter

Obje ove igre možete i danas kupiti za nove igračke sustave kao što je Nintendo Switch, što ukazuje da ta ostvarenja nisu prodana po toj cijeni zbog jedinstvenog gameplaya već zato što imaju ogromnu vrijednost kao fizički suveniri, kao na primjer Pokemon karte.

Catridge Super Mario 64 video igre je ocijenjen od kolekcionarske firme video igara Wata s ocjenom od 9,8 A++, što znači da je u skoro pa savršenom stanju i da je netaknuta odnosno neotvorena. Dakle, to praktički "nova" igra. To što je neki predmet dobio visoku ocjenu ne znači da mu je zajamčena i visoka cijena. Na primjer, još je jedna kopija Super Mario 64 naslova dobila ocjenu 9,6 A++, ali je prodana za svega 13.200 dolara, prenosi BBC.

Super Mario 64 je najprodavanija igra za konzolu Nintendo 64, a ovaj naslov je jedan od najvažnijih za povijest video igara, pogotovo kada se uzme u obzir da je to bio prvi ulaz u 3D svijet našeg najomiljenijeg vodoinstalatera. Iako ovaj naslov nije bio savršen, pogotovo je igračima smetala pozicija kamere, veliki interes za nju je iznenadio i aukcijsku kuću Heritage Auctions.

Kako prenosi The Verge, rekord za najskuplju video igru je znatno povećan u roku od godinu dana:

10. srpnja 2020. godine: Super Mario Bros prodan za 114.000 dolara
23. studenog 2020. godine: Super Mario Bros 3 prodan za 156.000 dolara
2. travnja 2021. godine: Super Mario Bros prodan za 660.000 dolara
9. srpnja 2021. godine: The Legend of Zelda prodana za 870.000 dolara
11. srpnja 2021. godine: Super Mario 64 prodan za 1.560.000 dolara.

Super Mario 64 Official Trailer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI