NEW SHEPARD RAKETA Pogledajte kako je Jeff Bezos odletio u svemir | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEW SHEPARD RAKETA Pogledajte kako je Jeff Bezos odletio u svemir

Autor Krunoslav Ćosić

Raketa je putnike odvela na rub svemira, do poznate Karmanove linije. I ubrzo se vratili natrag na Zemlju

  Izvor: Youtube

Završio je prvi Blue Origin komercijalni let do ruba svemira. Najbogatiji čovjek na planetu, Jeff Bezos, te još troje ljudi koji su imali sreće i novca za prve karte odletjeli su i već se vratili, a devet dana ranije Richard Branson prestigao je Bezosa.

 ROCKET-SPACE;SCREEN GRAB;LAUNCH SITE;SPATIAL TOURISM;travel;tourism;scientific exploration;space programme;manufacturing and engineering;aerospace;leisure;research;economic sector;economy;business and finance;lifestyle and leisure;science and technology;US;space;TOURISM;BlueOrigin;category_code_fin;category_code_lif;category_code_sci Izvor: Handout / AFP / Profimedia

 zuma24;20170405_new_z03_034.jpg;zcrocketman;category_code_new Izvor: Blue Origin / Zuma Press / Profimedia

 ROCKET-SPACE;SCREEN GRAB;SPATIAL TOURISM;travel;tourism;scientific exploration;space programme;manufacturing and engineering;aerospace;leisure;research;economic sector;economy;business and finance;lifestyle and leisure;science and technology;US;space;TOURISM;BlueOrigin;category_code_fin;category_code_lif;category_code_sci Izvor: Handout / AFP / Profimedia

Let je s lansiranjem i povratkom na Zemlju trajao oko 10 minuta, a sve je počelo u 15 sati po našem vremenu. U New Shepard kapsuli pored Bezosa je bio i njegov rođeni brat Mark, zatim Wally Funk, najstarija žena (82 godine) ikad poslana u svemir i klinac, koji se sretnim spletom okolnosti uspio naći na spisku posade prvog komercijalnog Blue Origin leta na rub svemira - Oliver Daemen.

Jeff Bezos i posada poletjeli su iz Teksasa nadomak El Pasa i vratili se na približno isto mjesto. Bezosov let je dotaknuo višu točku nego Bransonov (oko 80 km visine) koji je za svoj let koristio zastarjelu letjelicu. Bezos je ovo putovanje ipak podignuo na viši nivo.

New Shepard First Human Flight
Izvor: Youtube

Pogledajte i videu kako je sve izgledalo, kako su tekle pripreme. Ako vam se sve to ne da gledati jednostavno preskočite na 1:43:00 te pogledajte pokretanje motora rakete, odlazak letjelice u svemir, dostizanje visine od 350.000 stopa (oko 107 kilometara). Raketa je letjela brzinom od oko 2200 milja na sat, što je oko 3500 km/h.

Možete vidjeti i trenutak spuštanja rakete natrag na Zemlju te zatim i slijetanje kapsule s tri padobrana, a brzina je u tom trenutku bila 25 km/h. Zaista je poseban osjećaj biti dio ovog vremena.

  Izvor: Youtube

  Izvor: Youtube

  Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI