TKO SE TO TAMO IGRA? Zablude o ženama i djeci kao igračima video igara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TKO SE TO TAMO IGRA? Zablude o ženama i djeci kao igračima video igara

Autor Davor Dakić

41 posto svih igrača u Sjedinjenim Državama su žene, a prosječni dobni raspon igrača video igara je od 35 do 44 godine

  Izvor: Olga Rolenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Pokazuju to podaci Udruge za zabavni softver ESA (Entertainment Software Association). Dakle, igranje videoigara niti je zabava za mlade niti u njoj dominiraju muškarci te je u stvari sve upravo suprotno.

U SAD-u postoji više od 214 milijuna igrača video igara, što objašnjava zašto su videoigre posljednjih godina prerasle u najveći i najbrže rastući sektor zabave. Samo u 2020. godini potrošeno je više od 50 milijardi dolara na sadržaj video igara, hardver i dodatke na svim platformama, prema NPD Group.

 activity;boy;child;computer;console;control;cool;couch;dad;daddy;excited;family;father;friend;fun;funny;game;gamepad;gamer;happy;home;house;joystick;kid;laugh;leisure;living;lose;loser;man;millennial;online;parent;people;play;relationship;room;smiling;sofa;son;together;tv;upset;using;video;videogame;weekend;win;winner;young Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Samo je 21 posto igraća video igara u Americi mlađe od 18 godina. Najbrojnija skupina su odrasli od 18 do 34 godine (38 posto), a sljedeća najbrojnija skupina su osobe od 35 do 54 godine. Tek su na trećem mjestu osobe ispod 18 godina starosti.

Dobra skupina od 55 do 64 godine zastupljena je s 9 posto, a iznad 65 godina života igranjem se zabavlja 6 posto, pogledamo li skupinu Amerikanaca koji igraju video igre, pokazuju podaci iz ankete koju je proveo Entertainment Software Association, a prenosi Statista.

Omiljeni žanrovi videoigara Amerikanaca u 2020. godini bili su akcijski naslovi poput borbenih igara i platformskih igara (41 posto u udjelu), slijede akcijske avanture s 38 posto, a isto toliko ih voli i strateške igrice. Slijede casual igre, shooters i avanturističke dok sportske naslove igra samo 24 posto.

 enjoying;hobby;living;success;background;concept;focus;computer;gamer;game;gaming;person;technology;video;entertainment;play;young;adult;console;controller;home;leisure;screen;fun;people;internet;joystick;online;pc;guy;back;indoors;view;room;man;communication;digital;hand;keyboard;modern;electronic;boy;male;sitting;teenage;concentrating;television;day;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown;411359496 Izvor: Marina Troshenkova / Alamy / Alamy / Profimedia

Amerikancima su zanimljive i simulacije poput Microsoft Flight Simulatora (23 posto), pri dnu liste su MMO (16 posto), MMORPG (14 posto) te MOBA s 10 posto udjela.

Za kraj donosimo listu s najposjećenijim streaming servisima na kojima je vodeći Twitch (59 posto američkih igrača kaže da su koristili Twitch u posljednjih 12 mjeseci. Slijede YouTube gaming (59 posto), Facebook gaming (25 posto), Steam TV (18 posto), Dailymotion Games (12 posto), caffeine (10 posto) te Bigo Live i Smashcast s po 8 posto.

 blue;communication;competition;computer;concentrated;cyber;cyberspace;e;earphones;electronic;entertainment;esport;fan;fun;game;gamer;gaming;headphones;headset;home;indoors;interact;internet;leisure;lets;lifestyle;live;monitor;nerd;network;online;pc;play;player;reality;room;sport;stream;streamer;streaming;technology;teenager;twitch;video;viewer;virtual;young Izvor: Roman Kosolapov / Stock Budget / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI