AMAZON NEW WORLD Igra koja uništava grafičke kartice | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMAZON NEW WORLD Igra koja uništava grafičke kartice

Autor Smartlife

Najzahtjevnija igra na svijetu pregrijava grafičke kartice, a zatim prestaju raditi

  Izvor: NEW WORLD

Amazon New World je trenutno u beta fazi. Pojedini igrači govore da dugo najavljivana online igra za više igrača uništava grafičke kartice njihovih računala.

Nekolicina sretnika koji su usred ove pomame za grafičkim karticama uspjeli doći do EVGA RTX 3090 grafike sada nemirno vrte palčevima jer im se kartice pregrijavaju i troše nenormalne količine struje kada igraju Amazonov hit.

  Izvor: NEW WORLD

Za sada je problem ograničen na korisnike s EVGA RTX 3090 karticama koje, ukoliko ih uopće uspijete pronaći, morate platiti više od 2500 eura. To čudovište od nevjerojatnih 24 GB GDDR6X memorije je demonstracija najjačeg što grafičke kartice danas mogu ponuditi. Možete li zamisliti razočarenje nekoga tko s ovakvom karticom ima probleme u bilo kojoj igri?

Igrači svjedoče da njihove grafičke kartice prestaju raditi čak i kada su u meniju igre. Čak i ako New World ne uništi grafičku kartu pregrijavanje može imati ozbiljno loše posljedice po cijeli sustav, a posebno po grafičku karticu i njezine komponente: GPU, memoriju i naponsku sekciju koja je na RTX 3000 seriji posebno osjetljiva.

Za sada je jedino rješenje, koje pomaže da se New World drži pod kontrolom i da uopće radi te da vam ne pretvori RTX 3090 u preskupi uteg za papir, definirati gornju granicu frameova na 120. Igrači širom svijeta se žale da su im kartice "brikane". Izraz bricked (brick = cigla) može značiti da uređaj više ne funkcionira ili se zablokira kada nešto pokušate raditi s njim – pokrenete aplikaciju ili igru, u našem slučaju. U ovakvim slučajevima reset sustava uspješno otklanja problem.

Drugo stanje koje označava ovaj izraz je doslovno opisano nazivom – uređaj više ne radi i pokvaren je, bez mogućnosti popravka – pretvoren je u ciglu (brick). Na žalost, kod većine New World igara sve se više korisnika žali na „brikanje“.

New World: Closed Beta Trailer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI